Harry Potter & Kristianopel

Vi var i världsmetropolen Kristianopel i helgen. Matthias släkt hade släktträff och det var uppemot 100 personer där. Sverige på sommaren är verkligen härligt, även om inte vädret alltid är det bästa. Vi bodde på vandrarhem. Världens minsta små sammanhängande stugor. De var jättesöta och charmiga på alla sätt o vis även om de var mindre än minst. Kristianopel är i alla fall en väldigt charmig liten stad som jag kan rekommendera. Förutom att hitta en pubmeny på något av de två uteställena som finns.  Utbudet av ätbara föremål i barerna efter att köket stängt suger. De slutade servera mat klockan 21.30 och därefter fick man helt enkelt bara köpa drycker av alla möjliga slag. Som om man är sugen på att ta ett glas vin eller en tequila sunrise när man är hungrig och sugen på mat?! Tacka vet jag gästgiveriet som hade pubmeny efter att de slutat servera ordinarie menyn trots att det bara handlade om 30 minuter. Tur att jag har en sambo som nästan känner mig bättre än jag känner mig själv. =P Sååå snäll han som inte bara följer med mig runt halva samhället när jag är hungrig och inte vill ha varm korv, utan faktiskt tar initiativet till att hitta något som verkar vettigt.
 
Natten innan vi skulle åka släpptes den sista Harry Potter boken. Jobbigt när den släpps 01.00 samma morgon som man ska upp och åka klockan 06.00. Orkade inte hålla oss vakna för att åka och köpa den på natten utan gick upp tidigare för att se om någon bokaffär hade öppet väldigt tidigt på morgonen istället.. men nej. Inte en enda bokaffär som vi hittade hade öppet vid 05.30. Haha.. kanske inte helt otippat dock när man tänker efter. Vi fick  vänta till klockan 10.00 med att köpa den. Det var ganska bra timing då vi var i Oskarshamn precis då. Så nu har jag iaf både fått köpt boken och läst ut den. Som vanligt känns det sådär lagom vemodigt när man läst ut en bok som man läst så intensivt.

Ikväll var vi och såg filmen. Phoenixordern... minns när jag köpte den boken. Haha tror iaf att jag minns det, jag och Cia i Valbo. Har för mig att det var ett av de där shoppingtillfällena då vi verkligen shoppade loss. Inte helt ovanligt dock på den tiden. Jaja.. filmen var iaf bra. Jag tycker bara att det känns som att det ska hända så mycket på så kort tid i filmerna att allt går så fort. När man läser sitter man ju ändå och läser i sitt eget tempo och då har man ju lite längre tid på sig att ta in handlingen.
Har ingen aning om varför men hatar när folk ska applådera när en film är slut. Okej för att filmen är bra men varför? Det är ju inte så att skådespelarna känner av att man applåderar deras insatser, eller att regissören går fram och bugar och bockar för uppskattningen. Äsch.. spara applåderna till teatern tycker jag.


Och Anna, pengarna blir till att lägga undan till bröllopet. :o)

För att återgå till släktträffen så var det väldigt trevligt att träffa alla  personer i Matthias släkt som man hört talats om. Det är ju alltid roligt att ha ett ansikte till namnen. Dessutom fick jag öva på min engelska då vi satt bredvid släkt från USA. Jag som älskar både amerikanare och att prata engelska hade hur kul som helst! Det var dessutom roligt att se några av de platser som man hört talats om. Naturen där nere är ju så härlig. Det är väl iofs naturen i väldigt stora delar av vårt avlånga land men det är sällan vi tar oss tid att åka ut och njuta av den. Det var nästan så att jag blev lite sugen på att köpa en sommarstuga. Jag som minns hur jag brukade dissa folk som skulle åka till sina sommarstugor när jag var liten. Tyckte att det måste ju vara så mycket roligare att vara inne i stan med alla kompisar. Nu kan jag inte tänka mig något härligare än att ha en stuga som verkligen ligger helt avskilt med underbar natur runtomkring. Tänk att bara lägga ifrån sig mobilen och bara koppla av och bara vara liksom. Jag tycker i alla fall att det låter helt fantastiskt. Kanske beror på att man bor och jobbar i storstan.

Nä.... nu ska jag jobba lite och sen blir det till att sova innan jag ska upp och jobba imorrn. Det är ju tall ship race imorrn vilket bör ge lite försäljning. :)

Lön..

Wohooooooo.... har aldrig varit med om något liknande. Fick dubbla löner då jag byter anställningsform. Och bonus på det. Shitpommesfrites säger jag bara. :o) Nej jag klagar inte!

With my fingers crossed...

Det händer saker hela tiden. Det enda man kan vara säker på aldrig förändras är att allt är föränderligt. Hålla tummar och tår. Det får man göra. Det gör jag. jag vill, jag vill,, jag vill, jag vill.... :o)

Sjuk

Jag hatar att vara sjuk. Att vara sjuk är bland det värsta jag vet. Flera på jobbet har varit sjuka så det kom ju knappast som en överraskning när jag knappt kunde ta mig upp ur sängen igår morse. Åkte till och med till akuten på Huddinge sjukhus igår efter jobbet. Ville vara säker på att jag inte fått någon virusinfektion eller annat smittsamt. Man bör ju ändå vara lite försiktig när man jobbar med mat. När dessutom så många varit sjuka blir man ju lite extra orolig. Har nästan inte haft några sjuka alls sen jag tog över... förrän nu. Vilken månad kommer det om inte samma månad som allas semestrar. Nåja.. satt i 4 timmar i ett sterilt rum på infektion. Mer kliniskt rent får man ju leta efter. Jag somnade på britsen och sov när doktorn kom in haha. Jag kände mig helt väck när jag var tvungen att försöka vakna på en gång för att bli undersökt. Som vanligt var det ju dock ingenting. Det är aldrig någonting. Ja du har ju feber men det verkar vara en vanlig virusinfektion och det kan vi inte göra något åt. Du får vila och dricka mycket vatten. Döööh det vet jag ju själv. Jaja... då vet jag ju iaf att jag inte är nån smittohärd när jag går till jobbet imorrn.Jag som i vanliga fall älskar vatten är så trött på det nu. Tror jag är inne på fjärde litern. Det är ju så tråkigt att tvinga i sig, men vad gör man inte? Fick till slut dra med mig Matthias till apoteket också. Eller rättare sagt han fick köra mig in. Det är ju om möjligt ännu mer värdelöst att vara sjuk när man varken har ipren eller alvedon hemma. Nu har jag båda. =)

Pratade med Katrine idag. Hon tyckte jag skulle gå med i facebook. Så nu är jag medlem i ännu en community. Nästan svårt att hålla koll på alla.

Gaaah jag som ville gå på Harry Potter idag men det går ju inte när man är sjuk. Man har ju fullt upp med att ta sig från sängen ut i soffan och tvärtom. Snart kommer väl boken ut också.. eller? Kommer f-n inte ihåg. Kanske är lagom till semestern. Det vore najs. Har semester om 3 veckor, fick flytta den efter allt som händer på jobbet. Den lär vara välbehövd och det ska bli otroligt skönt.

Gilmore girls.. .måste be Matthias leta upp de skivorna till mig. Vill ju se dem igen. Är på gg humör. Finns ju snart inga serier kvar att följa. Kanske ska börja kolla på våra bästa år snart igen för då vet man ju iaf att det inte blir något säsongsuppehåll.

Nej.. nu ska jag försöka vila lite.

Tjoooooooooooooooooo

Besök..

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men hänga läpp är livet för kort för.  That's all about that!

Kollar på so you think you can dance. Så j-vla roligt!

För övrigt är det mycket kul med besök från Norge! :-)

Gaaaaaaaaaaaah....

.... just nu är det mycket. Mycket. Mycket. Mycket. Galet mycket. Varför måste allt komma på en gång? Om dygnet hade 12 timmar till kunde jag jobba öppning till stängning jämt o ändå hinna sova. I en perfekt värld...

Skottår?

Mindre än ett år kvar. Det är nu den 6 juli och det är nu mindre än ett år kvar till bröllopet. Tänker inte jobba ett 17 timmars pass dagen innan bröllopet i alla fall. =P Om ett år är vi alltså gifta. Heeelt sjukt... men helt sjukt roligt! Hmrpf.. skottår nästa år? Skitsamma mindre än ett år i alla fall!

Nu är vi klara med house också. Så nuär det Greys anatomy som gäller. Dock snart klara med det med.. .vad ska vi då kolla på? Jag röstar iaf för en 8 säsong av Gilmore girls..

Förändringar förändringar förändrinagar.... jaja.. det enda man vet aldrig förändras är att allt är föränderligt.

Natti natti

Cykel =)

Köpte cykel igår. 70% rea var det på min 7 växlade cykel. Tror dock de smyghöjt priserna den senaste tiden innan rean. Det kändes som att priserna var något högre än när vi var där sist... kanske inbillning men jag tror iaf att det var så.

Hur som helst så har jag en fiiiin röd cykel. :)

RSS 2.0