Barcelona

Dag 1
Dagen började ganska tidigt. Klockan 04:30 avgick bilen från Glimtvägen. Gäääsp! Jag kan inte påstå att jag var pigg men desto mer förväntansfull. Det är ju så kul med semester.
Klockan 07:10 lyfte planet från Kastrup. Vi hade tur, planet var inte fullt. Vi hade sex säten till fyra vuxna och en August. August somnade precis innan vi lyfte och sov halva resan. Jag tror att det var han som trivdes bäst på planet. Under landningen var han vaken men tycktes förvånandsvärt oberörd av trycket i öronen.

När vi kom fram till flygplatsen försökte vi få tag på en taxi med bakåtvänd barnstol. Yeah right! Vi hittade ju inte ens någon med framåtvänd barnstol... Det slutade med att mamma o pappa tog taxi in med våra väskor. Jag, Matthias o August tog bussen in. Bussen var hur smidig som helst. Det var dock skönt att slippa de stora väskorna.. Det hade varit lite jobbigt att släpa på dem längs hela La Rambla.

Läget på hotellet är väl sådär. Gångavstånd för mig och Matthias men inte för mamma o pappa. Det tar väl ca fem minuter till hamnen och La Rambla och kanske 20 minuter till  Pl. Catalunya som känns som hjärtat av stan. Pga av detta skulle vi ta metron in till stan. BIG MISTAKE! För det första tog det ju hundra år att köpa biljetter. Ytterligare hundra år att ta oss igenom spärrarna. Och väl på tåget blev pappa offer för en ficktjuv. Som tur var fick han tillbaka plånboken med korten i, men hen hel del cash var borta. Vad gör man? Innan man hinner ropa tjuv är de ju borta. Det var i alla fall en väldigt bitter början på kvällen!

Åt gjorde vi på en restaurang som låg inne på ett torg någonstans i närheten av  La Rambla. Jag åt helgfillad fisk av något slag. Jag brukar sällan beställa in fisk men det var riktigt gott! August har varit lite småkrasslig hela veckan. Vi har trott att det beror på tänderna. Han har två tänder i underkäken som håller på att tränga igenom tandköttet. Det måste göra hur ont som helst, stackarn! Nu vi insett att han måste ha varit ganska förkyld i veckan. Nu har nämligen både jag och Matthias blivit sjuka. Av den anledningen drog vi oss hemåt ganska tidigt igår. Mamma o pappa tog taxi hem medan vi promenerade. Det var en riktigt skön kvällspromenad. En bra avslutning på kvällen!

Dag 2
Jag har nästan inte fått sova någonting alls inatt. Förkylningen har eskalerat och jag har hostat, hostat och hostat.  Efter att ha hostat hela natten känns det som att halsen tapetserats med sandpapper. Huuua! Tur att vi köpte halstabletter igår.

Nu har vi precis käkat frukost. Jag tänkte ta en liten power nap för att få lite energi till att göra Barcelona. Jag kunde dock inte somna. Matthias o August däremot.. De sover! När vi bokade rummet bad vi om en säng till August. Det är vi så glada för. Vi fick nämligen ett ganska stort rum och en alldeles egen säng till lille prinsen. :) Nej, om man skulle ge den där power napen en chans till så att man orkar med dagens äventyr!

Xoxo from Barceloma

Förskolans dag

Det känns som att jag kommit åt fast forward knappen. Tiden går alldeles för snabbt. Hur får man den att gå tillbaka till normal takt igen? Jag tyckte nyss att jag satte nyckeln i dörren på jobbet.. och nu sitter jag i bilen på väg hem. Weird! Det positiva är ju att det är kul att jobba när det är fart och fläkt.. det negativa är att jag inte tycker mig få gjort så mycket som jag vill. Oh well, jag tror i alla fall att jag har mina prioriteringar i ordning så det borde inte vara några problem att få de sista sakerna på plats imorgon.

Igår lyckades jag klämma in ett litet friskispass på kvällen. Det var ganska skönt att få komma ut och röra på sig lite efter att ha suttit framför datorn hela dagen. Även om jag älskar att lägga schema så tycker jag att det är drygt att sitta still hela dagen. Schemat blev i alla fall klart och imorgon är det bara några små ändringar.. ett par "efterårsferier" (höstsemester?)  som ska schemaläggas. Sen blir det lugnt på SpE fronten till någon gång i september. Najs!

Idag är ju för övrigt en historisk dag. Danmark spelar kvartsfinal i Hockey VM. När hände det sist? Dessutom mot Sverige. Inte för att jag är ett dugg hockeyintresserad, men nog är det lite speciellt när våra två länder möts!

Idag är det tydligen förskolans dag. Det ska firas. :) Vi är nu på väg till Augusts dagis för att ha lite picknick, barnen ska sjunga lite och föräldrarna lära känna varandra lite bättre. Det ska bli kul. Hoppas att solen håller i sig. Även om man säger att det inte finns något dåligt väder så är det ju lite trevligare att ha picknick i bra väder!

Nu är det bara två dagar kvar till vi åker.. WEEEEEEEEEEEEEEEE! Det ser jag fram emot!

Nu en liten kort powernap tror jag.. hehe! 

Ciao


Underläge..

Ibland undrar jag om det inte är bra att man får vara ett par man kort på jobb ibland. Man tvingas att plocka fram sitt "A-game" och ge 110 procent. Det är få dagar som i slutändan känns så bra som de dagar man varit tvungen att planera allt in i minsta detalj och bara försöka ligga före planen hela tiden. Man peppar varandra, motiverar varandra och har ganska kul under tiden. Det är kul när det går bra. Det känns ännu bättre när man liksom slår från underläge.. så känns det när man står med för lite personal i butiken. Vi fick oerhört mycket saker gjorda idag + att vi sålde för mer än vad vi brukar sälja för när vi är fyra som jobbar. Fick till och med beställt varor. Både Dior & Arden! Jag minns på den gamla (ska inte säga goda, för längtar inte tillbaka) tiden då jag körde skift på donken. Hehe, ett antal år sedan med andra ord.. Det var precis samma sak då. Om man fick in en sjukanmälning sent och inte lyckades fixa någon ersättare, ja då var det bara att koppla in turbon. Man var så rädd att allt skulle gå åt skogen så man planerade, planerade och planerade. Allt in i minsta detalj. Dessutom så förberedde man allt man bara kunde förbereda för att allt skulle gå så smärtfritt som möjligt. Oftast sprang man själv omkring som en liten energizer bunny. Hehe... speciellt efter några espressos'. Hur som helst så var det med stolthet man gick från jobbet de dagarna. Hellre såna dagar än de dagar då man var så många som jobbade att ingen riktigt kom upp i tempo och fick något gjort.. då känns det mest som slöseri med personaltimmar! Självklart är det dock bäst när allt går enligt schemat. Jag ser verkligen fram emot att kunna hålla mig till planen resten av veckan!

Ikväll var det sista dansen för terminen. Jag kommer sakna min bollywood!!! Idag var det riktigt roligt! Vi gick igenom alla tre koreografierna. Märkligt nog tyckte jag att tvåan var roligast. Hahaha, det kanske helt enkelt beror på dagsformen för annars brukar jag tycka den är tråkigast! Av någon märklig anledning har jag ont i kroppen. Annars brukar jag nästan känna lite lättnad efter dansen. Bella kör ju en stretching/uppvärmning som inte är att leka med. Man böjer och bänder på varenda liten led i kroppen. Å andra sidan kanske det är lika bra att börja stretcha idag.. imorgon ska jag på boxningspass på friskis igen. Imorgon ska den ordinarie instruktören hålla idet... tydligen brukar det passet vara ett riktigt mördarpass.

Nej, nu lite CSI Miami, sen sooova!

Xoxo


Sömnlösa nätter

Ny dag, nya tag! När man vet att man ska på semester så fylls man inte bara av förväntan utan lika mycket av panik inför alla de saker som måste ordnas innan planet lyfter och semestern börjar. Det är inte bara på det professionella planet utan minst lika mycket på det privata. Checklistor ska skrivas, saker ska inhandlas och väskor ska packas... När jag tänker efter är det inte så konstigt att det är svårt att somna på kvällarna. Det är helt enkelt alldeles för många tankar som rör sig i huvudet. I vanliga fall när jag ligger vaken och har svårt  att somna så brukar det bero på att jag ligger och tänker på allt jag ska komma ihåg att göra dagen därpå. Det är  ganska lätt att åtgärda genom att skriva ner alla de saker som dyker upp i huvudet. Det är ett gammalt trick som jag lärde mig på min allra första kurs på Donken. Jag kan fortfarande se filmen framför mig med den stackars arbetsledaren som inte kunde sova för att denne låg och tänkte på hur han skulle planera morgondagens skift.. Nåja, somnar gör man väl ändå till slut. Bara mycket senare än man tänkt..


Ännu en dagislämning som gick sådär. Jag vet inte om det är vi som dragit ut på det för länge då vi haft tusen frågor till personalen. Idag när vi sa hejdå så kom världens tjut och han grät när vi gick. Hur hjärtskärande är inte det? Han tittar på en med sina stora blå ögon och sekunden han förstår att vi ska gå så ser man hur läppen börjar darra för att sekunden efter formas till ett stort svart hål varifrån ett förtvivlat vrål kommer.. ögonen tåras och han ser så oerhört sårbar ut. Lille prinsen. Det är inte lätt att lämna honom då. Å andra sidan vet vi ju att han kommer i andra tankar så fort vi gått. Vi vet att han älskar sitt dagis och fröknarna där. Vi vet att han har det bra.. men det känns ändå jobbigt att behöva lämna honom ifrån sig morgnar som denna. Min lilla älskling! Semester på lördag, det ser jag fram emot!

Puss


Oh what a day...

Gaaaaaaaaaah. To say the least. One of those days. Om man bara fokuserar på jobbet så gick dagen fantastiskt trots allt.. Dagen började med att telefonen ringde just när vi skulle lämna August på dagis. Så här i efterhand borde jag ha låtit bli att svara och ringt tillbaka men jag tänkte inte så långt just då. När jag lagt på så skulle jag in och säga hejdå til August. Han satt och skrattade och lekte med fröknarna och barnen.. men när jag, min klapphatt, stängde dörren och vinkade till honom så började han stortjuta. Lille älsklingen.. Jag planerade hur vi skulle få dagen att gå ihop.. men några timmar senare kom nästa sjukanmälning. Så är det när man jobbar i servicebranchen. Man är oerhört beroende av sina medarbetare.. samtidigt händer det ibland att folk blir sjuka på samma gång. Shit happens, bara att planera om. Det som är så oerhört skrämmande nu är att vi har en son på dagis som måste bli hämtad senast klockan sex. Förr gjorde det inte så himla mycket om man fick jobba lite längre.. nu är det helt plötsligt ett ganska stort projekt att få privatlivet och jobblivet att gå ihop.

Att hinna träna ikväll var helt uteslutet. Mitt kära, älskade boxningspass. I miss you! Att få köra helt slut på sig själv är ett ganska bra sätt att börja veckan på. Speciellt eftersom att varje helg verkar vara ett maraton i god mat och dryck... jeje.. om allt går enligt planerna så blir det i alla fall lite dans imorgon och friskisboxning på onsdag.

Hur som helst så blev dagen ganska bra. Jag och min fantastiska förste fick oerhört mycket gjort idag. Bra med klirr i kassan och hela avisen på plats. Med tanke på hur mkt spring det innebär att bara vara två på jobb en dag som denna gör ju att man faktiskt får lite motion... undrar om det kan klassas som ett halvt träningspass iaf?

Som tur är kunde svärmor hämta August på dagis. När vi kom hem körde vi ner svärmor till Höllis och blev bjudna på middag där nere. Vilken lyx. Så fick en upp-och-nervänd dag ett ganska bra slut ändå...

Nej, nu ska jag se vem som vinner Heroes vs. Villains.

Puss

Ännu en vecka har gått...

Ännu en helg över. Är det bara jag eller går tiden oerhört fort nuförtiden? Det fins väl i och för sig några positiva saker med att tiden går fort.. det är bara en vecka kvar till vi åker till Barcelona. Jippieeeeeeeeeeee!!! Det känns dock som att denna veckan kommer att vara ganska fullsmäckad. Det är ju alltid så när man ska på semester.

Måndag: De dagliga sysslorna i butiken + ny avis ska upp. På kvällen ska det boxas!
Tisdag: De dagliga sysslorna i butiken + varuleverans. På kvällen ska det dansas!
Onsdag: Morgonmöte med Dior + De dagliga sysslorna i butiken + Schemaläggning. Deadline för nya 16 veckorsplanen på fredag... tror det får bli jobb hemifrån halva dagen för att säkerställa att den blir klar. På kvällen hoppas jag på ett extra träningspass om någon är på!
Torsdag: De dagliga sysslorna i butiken + sammanställning till ekonomiavdelningen. På kvällen föräldrakväll på Augusts dagis.
Fredag: De dagliga sysslorna i butiken + beställning av normalvaror & avisvaror. På kvällen packa, packa, packa...

Igår var Michael & Angela här och käkade middag. Najs! Angela har flyttat tillbaka till Malmö igen. Äntligen! Det kan vara så att det blev lite buzz och singstar också. I love it! Singstar mer än buzz... Jag tror att man skulle kunna kalla det för utklassning. Hehe, not the first time! :)

Idag har det varit en slöardag. Vi har varit på mediamarkt med Michael & Angela. De köpte en tv. En stor tv som de dessutom lyckades pruta ner ett par tusen. Mycket bra köp om jag får säga det själv! Sedan åkte vi in till stan och käkade brunch. Vi var på Meze och blev positivt överraskade av deras söndagsbrunch. För 99 spänn fick man både libanesisk buffé och våfflor! Kan det bli bättre? Vi hade dock inte planerat att åka in till stan så vi hade varken skötväska eller vagn med oss. Baaad idéa. Vi kommer hädanefter alltid ha extra blöjor i bilen. Vi gick in på Mästers livs för att köpa blöjor. Tji fick vi. Jag har aldrig varit med om en sämre och dyrare butik! De hade för det första inte libero, för det andra kostade pampersblöjorna 199 kronor för ett standardsize paket. Nope, vi gick därifrån tomhänta. Det slutade med att jag och August fick hänga hos Michael och Angela medan Matthias körde till Ica maxi i västra hamnen för att köpa blöjor.

Nu är det modern family som gäller!

Xoxo

Regn = Ägg

Vad är det med ägg till bilförare och dåligt väder? Att köra mellan Malmö och Helsingborg är inte det roligaste jag vet. Att var och varannan bil ska "hogga" vänsterfilen för att ligga i 90 gör inte saken bättre. Om de åtminstone går in efter att de gjort en omkörning men nej, varför göra det när man kan sinka alla andra som faktiskt kan tänka sig att ligga i 110 även om det regnar... Dessutom hade någon bestämt sig för att E6'an behövde underhåll. På 3 olika ställen! Brukar de inte varna för sånt på trafiknyheterna? Jag som satte på SRP4 för att vara förberedd på eventuella tvärnitar.. men ikke!

Och vad har egentligen hänt med trafiken i Helsingborg? Det verkar ju vara rusningstrafik oavsett när man kommer. Åker folk inte buss längre? Det är ju till och med mer trafik där än vad det brukar vara i Malmö.


Mutter och morr!

Lugnet

Detta lugn som sprider sig över hemmet när man är ensam hemma. August är på dagis och jag och mopsen är hemma. Det har gått lite mer än en timme och jag saknar honom redan. Hade det varit en vanlig dag hade August fått vara hemma med mig. Det är ju planen framöver.. eftersom han egentligen fotfarande ska inskolas vill jag ju inte avbryta det. Det känns viktigare att han får en stabil och trygg start på dagis. Men nog känns det tomt här hemma utan honom...

Jahapp, har tömt diskmaskinen. Plockat undan i köket.. vad gör man nu då? Tittar på Days of our lives?

Snart kommer Sex & the city 2. Yeeeeeeeeay!

Måste för övrigt testa zumba i sommar. Jag är ju knappast en person som kommer stå hemma i vardagsrummet och zumba till en instruktionsvideo.. men man blir lite sugen på att dansa när man ser reklamen på tv. Hoppas att vi kan få till lite dansträning i sommar. Dans och golf.. och så lite boxning på det.

Ikväll blir det kick box 2 på friskis. Jag hoppas att det är ett bra pass. Med tanke på att det är fullbokat så borde det väl vara det?

Nej, nu tror jag att det är dags att plocka undan alla leksaker som ligger över hela golvet. ;)

Later!


Träning träning och åter träning...

Jag tror jag har gått och blivit träningsnarkoman på äldre dar. Hehe... Det är bara bra med tanke på hur mycket kladdkaka jag åt i helgen. De där kladdkakorna som jag skulle återkomma om blev fantastiska. Speciellt Matthias Snickerskladdkaka. Jummie! Problemet är att det alltid blir så mycket över. Man kan ju liksom inte slänga det heller, det är ju ändå mat. Nån gång i framtiden, när jag blir rik, ska jag köpa mig en karaktär. ;P

Bollywooden idag var faktiskt ganska kul igen. Vi slapp den andra koreografin. Wohooo! Vi övade massor på den tredje vilket gjorde att man faktiskt kunde hänga med någorlunda när vi gick igenom snurrarna i slowmotion. Till musiken, neeeej, där måste jag öva öva och öva. Det är helt ofattbart att man kan dansa så snabbt som Bella, vår ledare gör.

Imorgon är jag ledig. Nice! August ska vara på dagis från nio till fyra. Det är första långa dagen. Jag ska till Helsingborg en sväng och frågade om jag skulle hämta honom klockan ett eller fyra. Enligt inskolningsschemat var det egentligen klockan två men då allt går så bra tyckte personalen att jag kunde hämta honom fyra. Det är så skönt att han älskar att vara på dagis. Jag hoppas att det håller i sig, jag menar, man vet ju aldrig! Han kommer ju trots allt att vara dära ganska långa dagar framöver. Om allt går som det ska kommer jag kunna vara hemma med honom nästan varje onsdag. Tre långa dagar på dagis, en kort dag och en ledig dag. Jag tror att det kommer att funka perfekt.. om allt bara går som det ska. Inga fler vägarbeten i Köpenhamn.. inga olyckor på bron eller i tunneln..

Weeeeeeeee jag har bestämt mig för att börja spela golf igen. Måste bara ta om mitt gröna kort och sänka mig till officiellt handikapp. Jag hoppas att jag hinner innan tiden går ut nästa gång. Golf sägs ju vara en gentlemannasport så inget fuskande här inte! Äntligen kommer min fina rosa golfbag få se solljuset igen! :)

XoXo

Fonduekväll!

Ännu en av de där "crazy weekends".. Erika & Boris och Mita, Danne & Alisha kom förbi en sväng på lördag kväll. Vi käkade fondue. Jag älskar fondue. Man kan liksom inte få nog av det! Det konkurrerar dock lite med grillsäsongen. Vi brukar ju ha perioder där vi äter fondue ganska ofta.. just nu är grillbegäret för stort för att inleda en sån perid. Hur som helst, gott var det! Allting hade nog slutat i rimlig tid om vi inte hade börjat med buzz och singstar.. men hur ska man kunna låta bli singstar? I love singstar! Och vad gör det väl egentligen om man inte kommer i säng förrän närmare fem sålänge det inte sker varje helg? Jag ska dessutom inte klaga för jag fick sovmorgon. Min man, läs världens bästa man, gick upp och tog August när han vaknade vid nio. Själv sov jag vidare till halv ett. Hehe najs!

Igår var det boxning. Det är så j-kla jobbigt. Det är kul men jag blir ju så slut. Igår kändes det nästan som att jag tog ut mig helt bara på uppvärmningen och då var den ändå inte så jobbig. Inte egentligen. Jag förstår inte varför man blir så slut ibland. Kanske beror på all mat jag åt i helgen. All kladdkaka och all ost. Träningen hade nog gett lite mer resultat om jag inte ätit som en häst. Ska ta tag i det.. nån dag.

Ikväll är det Bollywood. Jag saknar den första koreografin vi brukade köra. Jag är lite smått trött på den andra och den tredje hänger jag inte med i alls. Jag blir mest snurrig och förvirrad efter varje snurr... oh well. Det kanske känns bättre efter kvällens pass?! Hoppas bara vi slipper köra den andra koreografin för det tar ju så lång tid att köra igenom.

Nu blir det jobb! Ännu en dag full av utmaningar.

Tjingeling


Kladdkakor v. 2.0

Träningsvärken idag var inte riktigt vad jag räknade med.. innebär det att man börjar bli vältränad? Det kan i alla fall inte vara för att jag inte tog i tillräckligt. Det kändes nämligen som att jag skulle kollapsa. Jag visste inte att jag hade så mycket ork i mig. Vi började med att jogga runt ringen. Vartannat varv skulle vi in i ringen och göra sex armhävningar. Så höll vi på i en kvart.. jag trodde jag skulle dö. Då skulle vi hämta varsin medicinboll och fortsätta jogga runt ringen med bollen i handen. Sedan skulle man köra upp och ner med bollen hela tiden, samtidigt som man sprang. Jobbigt? Som f-n! Lägg då till ner och stå i plankan med händerna på medicinbollen.. när du sen tror att du håller på att dö på riktigt, då börjar du trampa med fötterna. Gaaaaaaaaaaah. Därefter lite boxningsuppvärmning med händer upp och ner etc. Sen, sen började boxningen. Den är alltid jobbig när man själv är den som boxas. Jag brukar ta ut mig totalt. På slutet kör vi alltid magövningar och det gjorde vi även igår. När vi var klara med det var klockan kvart i åtta och jag tänkte gå hem.. men nej, då tyckte tränaren att vi skulle köra några varv till runt ringen. Jag tror jag hörde någon säga "sista varvet" de sista FEM varven vi körde. Gaaaaaah. Helt färdig. Slut. Finito! Å andra sidan så var det för j-vla skönt när det var över. Det var det värsta passet på länge. Hehe, jag tycker att jag säger det ganska ofta! Jag tror att vi kör det nästa vecka också. Boxning måndag, bollywood tisdag, boxning onsdag. Wohooooo! Beach 2010, here we come! Hehe.. om jag bara åt lite mindre kanske.

Vid fint väder blir det picknik på lördag. Jag hoppas på fint väder för Matthias har redan börjat smida planer på en "Snickerskladdkaka".. jag måste ju kontra med något så det blir en "Lakritskladdkaka".. så om det inte blir fint väder. Ja då får vi helt enkelt picknicka i vårt vardagsrum eller nåt. ;) Weeeeeeeeeeeeeeeeeey ser fram emot helgen! Återkommer med resultat efter helgen!

Tills dess blir det jobb. Jobb, jobb, jobb. But I love it! Just nu kör det dessutom en tävling. Jag älskar tävlingar! Som tur är gör alla tjejer i butiken också det. Det gör det mycket roligare. Vårt mål är att vinna ett presentkort på 2000 kronor till Magasin!

Xoxo

Jimmy Choo

Ååh jag hade en sån söt liten dam som handlade av mig idag. Det var en elegant liten dam, välklädd och trevlig. När kunderna betalar lägger de ofta upp handväskan på disken vilket gör att man inte kan låta bli att spana in dem. Den här damen hade en ganska enkel handväska. Den var lila med typ en ring runt handtaget. Jag tyckte den var fin och sa det till kunden. Damen blev glad över komplimangen och sa att hon själv tyckte den var fin men att det inte var något särskilt märke. När en kund säger det så måste man ju spana in märket.. Jimmy Choo! Jag tror jag kommenterade att det var Jimmy Choo och att det ju i hög grad är ett känt märke. Äsch sa hon, det har jag aldrig hört talats om.. har du det? Say what?! Hur kan hon inte veta att det är ett bra märke? Väskan måste ju ha kostat skjortan ju! Hur som helst så är det kul att jobba i det området som jag gör. Där får man ibland möjlighet att sukta efter väskor man aldrig kommer ha råd att köpa själv. Bäst hittills var när en av våra stamkunder hade en Hermes Birkin bag hängade på armen...


Ungefär så här såg den vackra väskan ut.. bara en annan färg. :)


Tan in a can

En gång i tiden brukade jag hänga i solariet. Under vissa perioder solade man ett par gånger i veckan. Nu, när jag är äldre och klokare (?) så har jag övergått till brun utan sol. Måste dock säga att jag tycker bättre om Danskans ord för det. "Selvbruner" är mycket lättare att säga.

Jag har provat ganska många produkter men återvänder alltid till min kära Tan in a can. Det är en aerosol spray som inte ska smörjas ut. Man håller den ca 30 cm från ansiktet och sprayar.. ungefär som när man sprayar håret med hårspray.



I lördags tänkte jag att jag skulle prova brun utan sol i form av våtservetter. Jag har provat en variant av dem tidigare och hade för mig att det funkade bra.. ja.. det gjorde de inte nu. Jag brukar köra på ansiktet, bröstet och armarna. De flesta produkter blir bra i ansiktet.. på armarna dock, det är där man ser hur väl man lyckats.. eller som i mitt fall, misslyckats! Ovansidan på ena handen blev alldeles randig och den andra armen såg lite fläckig ut. Det är lite pinsamt att gå runt och se ut så när man jobbar i butik men men.. vad ska man göra? Det enda man kan göra är ju att försöka vända det till något positivt. Jag har använt min hand som avskräckande exempel och sålt ännu fler tan in a can. :)

Nej, nu är det jobbdags!

Tjingeling

Vårruset

Another one of those crazy weekends. Ibland känns det som att man är så fullbokad att man nästan glömmer bort att andas ibland. Missförstå mig rätt, jag älskar att ha fullt upp. De få tillfällen vi sitter hemma utan några planer börjar fundera på vad vi ska hitta på.

Valborgsmässoafton spenderades på Entré. Det var en mycket lyckad valborg. Den var ganska lugn men full av god mat och trevligt sällskap. Vi käkade på O'Learys innan bowlingen. Vi lyckades få världens bästa servitris. Hon tog sig verkligen tid till att se till att barnen och vi hade det bra. Om vi går dit fler gånger ska vi se till att få plats på sektion ett och fråga efter "mojjan". Jag tror att vi var hemma runt tolv vilket var ganska lagom. Med tanke på att vi började dagen med leklandet klockan fyra så var man ganska trött när man kom hem.






Lördagen började med lite jobb. Det är skönt att vi alltid stänger klockan två på lördagar. Även om jag jobbar så kan vi ändå hitta på saker på kvällarna... vilket jag gärna gör. :) Grabbarna hade ju pokerkväll i lördags så vi var några som hängde hos Maria. Jag tror dock att vi tjejer är mer rutinerade på att festa hehe.. Jag tyckte iaf att det kändes som att vi hade roligare. Vi käkade god mat, spelade lite buzz och tp på ps3. De andra tjejerna drack vin men jag var designated driver och därmed nykter.  Maria hade världens godaste snacks. Några små typ kex/skorpliknande saker som man tog "tapenade" på. Mmmmmmm! Jag tror att jag åt liiiiite för många.. Att äta för mycket verkar dock vara de senaste veckornas tema.


Varför leka med Alice leksaker när man kan leka med spisen?


Igår skulle jag egentligen ta en powerwalk med Mita men Alisha fick feber och då var det bara att ställa in. Det är jobbigt när de små blir sjuka. Även om det är ganska vanligt att de får hög feber så är det jobbigt! Hoppas att hon får en god natts sömn och att febern är helt borta imorgon! Tur i oturen kanske att Micke och Alice var i kvarteret för att titta på ett hus... då spenderades kvällen ändå i goda vänners lag till slut. Det är mycket roligare att laga mat när man har gäster än när man bara ska laga mat till sig själv! Hmm.. bara lite mycket sött. Jag har ibland svårt att avgöra hur mycket godis jag ska köpa. Det blir nästan alltid lite mycket i slutändan.


Alice och August med Augusts nya kompis "Beppe".




Idag har August varit på dagis för första gången. Matthias har jobbat hemifrån och kunde därmed följa med på första dagens inskolning. Han hade krupit omkring och lekt i en och en halv timme sen hade de gått hem igen. Det är skönt att han verkade trivas där.. även om han inte fick krypa ner i kökslådorna. ;)
Själv stressade jag från jobbet för att hinna in till Vårruset. Jag skulle ju egentligen inte vara med då jag visste att det skulle bli stressigt.. men men. Ibland är det svårt att säga nej och så här i efterhand är det ju ganska skönt. Det började lugnt i promenadtakt för att övergå till joggande. Att springa är ju egentligen inte min grej men jag ville ju känna att jag tränade. Det är skönt när man pushar sig lite så att man får känna sig lite svettig, andfådd och allmänt ofräsch. Det bästa med Vårruset visade sig vara picknicken efteråt. Mmmm... massa god mat. Bland annat grillad kyckling. Så j-kla gott! De som inte körde bil drack champagne. Själv nöjde jag mig med lite alkoholfri cider och verum hälsofil.





Nu sitter man här i soffan.. halvdöd.. och önskar att klockan inte var tio redan. En timme till sen måste jag i säng. Oh well... efter den löpturen borde jag sova som en stock...

Natti natti folks!

RSS 2.0