Midsommar o lite sånt

Ännu en vecka är snart över. Jag älskar sommaren. När dagarna är så långa så känns det som att man hinner göra så mycket mer än vad man hinner med på vintern. I tisdags skulle jag och Maria egentligen gått på zumba. Det visade sig att passet var överfullt så det fanns inte plats till oss. Det slutade med att vi tog en promenad i Kristineberg istället. Hehe.. lilla promenaden. Jag tror att vi gick hemifrån strax efter sju och var hemma igen runt halv tio. Vi stannade visserligen till på lekplatsen ett tag men vi var inte där så länge. Det kanske var lika bra att det blev promenad istället för dans så att man hann snacka av sig lite. När man inte setts på ett par veckor så går munnen i ett när man väl ses. Jag menar, nu är ju familjen Karlsson på Mallis och sen åker vi till Portugal så vi ses ju inte på minst tre veckor. Så ja, det var riktigt trevligt att ses och hinna prata lite.


I onsdags skulle Matthias och Danne spela golf. Mita och jag tänkte att vi kunde slappa lite hos oss under tiden. Det hade nog varit ganska avslappnat om inte jag fått för mig att jag skulle grilla. En bra regel för framtida grillevents kan vara att lära sig tända grillen INNAN man är vrålhungrig. Första försöket till att tända grillen tror jag gjordes vid sextiden. Vid åtta började det äntligen likna glöd.. Oh well.. maten var ju klar precis när killarna kom tillbaka så det blev väl ganska lyckat ändå till slut. Det är roligt att se barnen leka med varandra nu.. det känns som att de får lite mer utbyte av varandra än vad de hade i början. Det roligaste var nog när de skulle bada. Det började ganska bra, båda lekte och hade roligt. Sedan bestämde sig August för att kissa i vattnet. Det hade väl inte varit hela världen om det inte var för att Alisha gärna ville dricka badvattnet. Hehe, det blev ett ganska kort bad.


I torsdags fick jag äntligen prova på min zumba. Yeeeay. Läraren var väl inte riktigt lika bra som vi är vana vid. Vi är ju lite bortskämda med den fantastiska Bollywoodläraren som hade energi för en hel armé. Men men.. jag gillade i alla fall dansen. Det ska bli kul att testa den på tisdagar med den andra ledaren. Han har tydligen vunnit tävling i salsa nyligen. Det lutar åt ett klippkort över sommaren. I så fall måste vi ju komma igång med träningen då man ska ha använt alla klipp innan 29 augusti.


I helgen var det midsommar. För första gången på länge så hade vi en solig midsommarafton. I år inföll midsommarafton på Katrines 30-års dag. Vi var inbjudna till Bornholm för att fira med henne och hennes familj. Det var jättetrevligt. Stugan som vi bodde i (tillsammans med hela familjen Möller-Voss) var ganska stor och oväntat fräsch. I badrummet fanns bastu, bubbelbad och dusch. Om inte det var nog för att jag skulle bli impad så var dessutom utsikten fantastisk. När man satt på altanen så såg man ut över havet.. kan det bli bättre? Ja faktiskt.. vi hade ju lyxen att komma dit när Katrine & co redan bott in sig så vi blev bjudna på god mat och dryck hela helgen.


August tog sitt första dopp i havet i fredags. Han blev alldeles överlycklig när han insåg att han faktiskt fick leka i vattenbrynet. Annars när han vill leka i vatten så brukar vi alltid ta bort honom eftersom det oftast är fontäner han vill fram till. Han plaskade och skrattade.. trillade och skrattade. Han hade hur kul som helst. Jag var den stora badkrukan i år. Jag kände dock pressen och var tvungen att doppa mig till slut.


Till Augusts stora förtjusning hade Katrines föräldrar sin hund med. En ganska stor men väldigt lugn golden retriver som heter Ville. Augusts och Villes första möte slutade med att August gav Ville en bamsekram. Ville var inte riktig lika förjust i August som August var i honom.. varje gång August kom gåendes emot honom och skrek "Vovv vovv" i ren förtjusning så gick Ville motsatt riktning. Det är inte lätt att vara hund när det är småbarn i närheten.


Igår var vi vid Hammerhus och turistade lite. Man måste ju se några av sevärdheterna när man är på en ny plats. Vi åkte även till Gudhjem och åt på rökeriet. Finns det något bättre ställe att äta varmrökt lax på än direkt från rökeriet? På kvällen blev vi bjudna på restaurang av Katrines faster. Det var en jättemysig restaurang med jättebra service. Om ni någonsin ska till Bornholm så kan jag varmt rekommendera "Den lille havefrue"! Maten var jättegod och personalen kanon. Det enda negativa som kan sägas om helgen är att tiden gick alldeles för fort. Nu sitter vi i bilen på väg hem.


Nej, nu ska jag njuta lite av naturen här i Abbekås. ;)


Ciao


Victoria + Daniel & 90 års kalas

Jag är en obotlig romantiker! Jag satt och tittade på bröllopet hela vägen till Orust. Eftersom det inte fanns en chans i världen att vi skulle hinna se allt så spelade Matthias in det. :) Nu sitter vi och tittar på det igen. Från vigseln och framåt. Det är så vackert! Man blir alldeles lycklig och nostalgisk. Kan ju säga att jag fällt mer än en tår. Jag älskar traditioner, romantik, historia och kungliga bröllop. Jag är väldigt förtjust i det svenska kungahuset.. ja det danska också för den delen. Jag är oerhört glad över att bo i en monarki. Det är något speciellt med det. Vad är då större än ett kungligt bröllop? Som någon av mina vänner skrev på facebook, det är så nära Hollywood glamour man kan komma i Sverige. Alla dessa klänningar och smycken. I. Love. It. Drottning Silvia och Margarethe var mina favoriter (förutom Kronprinsessan förstås). Vilka underbara klänningar!

Och Victoria.. denna underbara klänning. Och vilket härligt tal hon höll till svenska folket. Vi har inte kommit till talen under middagen än men efter allt jag hört så ser jag fram emot dem, speciellt Daniels.

Igår kom Matthias, August och Rocky och hämtade mig efter jobbet. Vi åkte direkt från Gentofte till Orust för att gå på 90-års kalas. Jag älskar att åka runt i Sverige. Jag tycker det är mysigt att upptäcka nya delar av landet. För några år sedan var vi i Kristianopel på släktträff med Matthias familj. Igår var det alltså Orust. En av de saker jag uppskattar med mindre städer är lugnet och närheten till naturen... ungefär som Ulf Lundell sjunger.. där det när havet och där långt till närmsta hus. Typ. :) Det vankades god mat och dryck.. och allsång. August älskade det. Han sprang runt med båda armarna över huvudet och jollrade. Han hade hur roligt som helst och han älskade maten. Jag tror att lax är vår sons favoritmat alla kategorier. Det är trevligt att umgås lite med släkten ibland. Det blir inte så ofta som man ibland skulle önska så man får passa på när tillfälle ges! :)

Nej, nu borde de snart återgå till middagen så jag får återkomma vid ett senare tillfälle!

Ciao

Ps. Några timmar och antal tårar senare... Vilka fina tal. Daniels tal till Victoria var ju nästan lika fint som det Matthias höll till mig. ;)


Stockholm i mitt hjärta...

Ännu en vecka är snart över. Det är helt otroligt vad snabbt tiden går. Jag måste dock säga att det har varit en tuff vecka. Jag brukar vara bra på att vara optimist och se utmaningar istället för problem.. men jag måste säga att det har varit en utmaning i sig själv denna veckan.

Oh well.. jag ser verkligen fram emot helgen. Imorgon blir det grillkväll med Augusts kompisar och deras föräldrar. Weeeee. I like. På lördag, efter jobbet, bär det av till Orust och 90 års kalas. Det ska också bli kul. Det är alltid roligt att umgås med släkten och att se nya delar av landet. När Matthias familj hade släktträff höll vi till i Kristianopel. En liten håla jag aldrig hört talats om innan träffen. Det var en väldigt mysig liten stad. Jag gillar Sverige och det är så kul att upptäcka nya smultronställen! 

Just nu saknar jag Stockholm. Stockholm blir så vackert på sommaren, hela staden blommar liksom upp. Lägg dessutom till ett kronprinsessbröllop på det. Jag skulle verkligen vilja vara där. Vi trivdes så otroligt bra i huvudstaden.. det var bara lite långt från Skåne och Köpenhamn. Men oj vad jag älskade vår lägenhet och Liljeholmen, och jag älskade verkligen min restaurang och Regeringsgatan. Det är inte utan att man blir lite nostalgisk. Och Slussen.. japp, jag trivdes oerhört bra där också. Stoooooockholm i mitt hjärta, la la la la la la laaaaaaaaaaaaaaa. Och i morse på radion sjöng Peter Jöback Stockholm inatt live. Den lyssnade jag jättemycket på den sommaren då vi flyttade ner. Stockholm, Stockholm, Stockholm... det känns som att det är "the place to be" just nu. Men men.. jag tänker följa varje minut av spektalket på nätet i bilen på väg upp till Orust!  

Nej, lite top chef sen ska det vikas kläder!

Ciao!


Sunday

August var ovanligt pigg igår och somnade inte förrän närmare tio. Man hade ju hoppats på att han skulle ta sovmorgon idag men icke. 06:00 var han återigen pigg. Gäääsp! Hur kan det komma sig att vi fått väcka honom varje morgon hela veckan för att gå till dagis.. medans igår och idag då han inte ska på dagis så vaknar han av sig själv... alldeles för tidigt! Matthias gick upp med honom så att jag fick sova. Jag har en snäll man! Jag gick upp klockan åtta och löste av honom. Eftersom August vaknade så tidigt så ligger han och sover nu.

Medan sonen sover får man passa på att skämma bort sig själv lite. Jag har lagt den där ansiktsmasken från Ole H som jag nämnde häromdagen. Eftersom det är fruktsyra i så sticks det lite när man tar på steg nummer två.  Det känns dock väldigt skönt efter. Ungefär som när man varit på ansiktsbehandling!


Dagen idag hade vi tänkt ägna åt att måla utemöbler och städa förråd. Jag hoppas att himlen inte tänker öppna sig för det är inte kul att städa förråd i ösregn. Allt blir så mycket svårare då. Jag vill gärna tömma ut hela förrådet på gräsmattan för då tvingas jag att ta ett beslut om att slänga eller spara varenda liten pryl. Annars fuskar jag bara.

Everwood och Gilmore girls på tv. Två serier som jag redan gått igenom och sett alla säsonger av. Jag saknar gilmore girls. Jag skulle lätt kunna bo i Stars Hollow!

Vi har kommit fram till att vi behöver lite mer Lchf i vardagen. Dags att göra veckomeny igen med andra ord. Lite mer fett och lite mindre socker och vitt bröd! Det borde göra susen.

Jag borde sätta igång med städandet men jag tror att jag har fastnat i soffan.

Nej, nu blir det kaffe!

Ciao


Danskar och vägarbeten

August blev hämtad tidigare från dagis i torsdags och igår. I torsdags sa de att han var magsjuk. Inget som vi märkte av dock. Det var hans farmor som hämtade honom och han var hur pigg och glad som helst. Igår hade han dock feber och var lite kinkig. Jag tror dock inte alls att det är magsjuka utan hans tänder. Igen. Det har ju nästan samma symptom.

Idag har jag jobbat. Jag förstår inte vad det är med danskarna och deras vägarbeten. Ibland känns det nästan som att de gör det för att jävlas. Det räcker liksom inte med ett utan de måste ha två.. eller varför inten TRE vägarbeten på samma gång på den sträcka som halva danmark kör på dagligen. Mutter och morr. Att det var broloppet när jag åkte hem störde inte trafiken nämndvärt... att det var broarbete på Själlandsbron däremot. Världens kö!

När jag kom hem var mor och far här på besök. Jag var dock så trött så jag somnade i soffan under Nigera-Argentina. Oh well. Mor och far åkte hem igen och Matthias åkte in och köpte sushi. Den var sådär. Personalen var supertrevlig men det kunde inte riktigt väga upp smaken. Nästa gång får det bli en annan restaurang. 

August har varit på riktigt utforskahumör här på kvällen. Han lyckades klättra upp på vardagsrumsbordet alldeles själv och satt där och snurrade runt, runt, runt och var alldeles överlycklig. Dessutom har han lärt sig att klättra upp på sin trehjuling. Där sitter han och sparkar på pedalerna. Han kommer ju inte nånstans men det verkar inte göra honom något. 

Idag var sista dagen i Dior tävlingen. Vi nådde en ökning på 60 procent redan i tisdags så vi vet att vi har vunnit den lilla sminkboxen. Jag vill dock vinna haute couture väskan. Jag vill, jag vill, jag vill. Jeeez vad vi har kämpat för den. Jag tror att vi ökade ganska mycket. Typ 250% under tävlingsperioden skulle jag gissa på. Jag har ju dock förstått att den där väskan är ganska populär och vi lär knappast vara den enda butiken som satsat stort på den...

Nej, nu blir det den utvalde tror jag...

Ciao

Ole Henriksen

Ikväll hade vi kurs i Ole Henriksens produkter. För er som inte känner till Ole kan jag berätta att det är en mycket känd dansk man som inte bara har sin egen serie med hudvårdsprodukter utan även driver en salong i Hollywood dit de rika och kända går när de vill bli vackra. ;)



En av de första produkter som jag köpte när jag började på Matas var Oles Rub n' buff salt scrub. Den smälter på huden och doftar alldeles underbart.. å andra sidan doftar alla hans produkter fantastiskt. När jag tänker efter vete tusan varför jag inte använder dem oftare. Kan det vara för att jag jobbar i himmelriket när det gäller hudvårdsprodukter?

Jag är taggad som en gnu. Hehe.. jag är ju ganska lättövertygad när någon som verkligen vet vad de pratar om undervisar i något de brinner för. Jag måste verkligen prova micro peel system. Jag tror att jag ska ta med det hem någon dag och prova det. Jag ser fram emot att få ett ansikte som är lika mjukt och fint som en bebisrumpa hehe. Det är nästan så att man vill ha en spakväll hemma och få prova alla produkter... någon som vill vara försökskanin?

Kvällskurserna deltar man på på sin egen tid dvs man får inget betalt för den tiden. Däremot brukar man oftast få en liten gåva...



Idag fick vi en lip salvation och en liten african red tea face mist... najs!

Förresten, har jag nämnt att jag blev månadens butikchef (i vårt distrikt) även i Maj månad? En positiv överraskning på förra bc mötet. 3 gången gillt? Jag ska i alla fall göra allt jag kan för att lyckas även i juni!

Måste dock säga att jag har saknat min son som sjutton idag. Det är verkligen inte kul att komma hem efter att han somnat. Min lille plutt.. idag har Matthias i alla fall kunnat tyda hans "kocka" som han säger. Det är tydligen gunga!?!


xoxo

The heat is on...

De flesta som känner mig vet att jag har en (ibland överdrivet?) stor tro till våra hälsokostspreparat. Hehe.. jag tror att jag har provat de flesta. En av produkterna som gäller just nu är priorin som ska göra håret starkare och tjockare. Det lär behövas efter allt håravfall som graviditet och amning orsakade. En annan produkt är Body heat. Det är kapslar med cayennepeppar som sägs sätta igång förbränningen. Jag vete tusan hur bra de fungerar på förbränningen men nog känner jag av styrkan i kapslarna. Hälsokosten är en av de mest spännande sakerna med mitt jobb. Jag lär mig så mycket nya saker heeela tiden. Vitaminer, mineraler, naturläkemedel, kosttillskott..



En nackdel med jobbet är att badrumsskåpen hela tiden är överfulla. Jeje I know.. lyxproblem.. men ändå! Vi nådde vårt mål i Estee Lauder tävlingen. Varor för 1200 danska per person. Najs! Det är dock lustigt.. trots att man får så mycket saker genom jobbet så lyckas jag ändå spendera oerhört mycket pengar där. Hur lyckas man? Tror att jag måste hålla lite hårdare på månadsbudgeten.

Om 4 veckor har vi varit gifta i 2 år. Bröllopsdagen spenderas i år i Portugal. Jag håller på att spana in vad vi egentligen vill göra i Lissabon. Jag har ju varit där en hel del gånger tidigare men då har jag inte engagerat mig så mycket. Denna gången vill vi ha koll på vad vi vill göra så att vi inte känner att vi slösar bort en massa semestertid. Slappa kommer vi ju att göra i Algarve så i Lissabon vill jag se lite sevärdheter och hinna med lite shopping. Nån som varit där nyligen som har några tips?

Hmm... Burn notice har börjat igen. Det verkar ha hänt hur mkt som helst. Tror det är bäst att jag koncentrerar mig så att jag hinner med...

xoxo

Trädgård

Finns det något bättre än en härligt varm och solig sommardag? Som dessutom till största delen spenderas i trädgården?! Jag älskar i alla fall vår trädgård. Den är alldeles lagom stor. Tyvärr är vi inte riktigt lika bra på att ta hand om den som vi skulle önska. Idag har dock varit ett undantag. Idag har vi klippt gräset, strösått lite gräs på de ställen där det behövdes, gödslat och vattnat. Dessutom har jag plockat lite ogräs och vi köpte nya spaljeér till klängrosorna. Jag är så nöjd. Lagom mycket jobb i lagom takt. Jag har dessutom gett bort två stora säckar med kläder till klädinsamling. Man känner sig mycket lättare när man gör sig av med saker man inte behöver. Det är nästan samma känsla som när man gått ner i vikt.

August har farit runt i trädgården som en riktig liten busunge. Han har utforskat varenda liten kvadratcentimeter. Jag tror att han är lika förtjust i trädgården som jag är. Roligast av allt var ju såklart gräsklipparen och diverse andra saker som han inte fick leka med. Som tur är så blev han inte alltför arg om man lyfte upp honom och satte ner honom i sandlådan.

Ett annat stort plus med trädgård är ju grillen. Ikväll har vi grillat lax och korv. Jag tror att August satte i sig en och en halv laxfilé.. och det var efter att han ätit upp en hel burk med barnmat. Vi kanske ska grilla lax den 18'e.. tja, vi får la se.

Idag har vi varit i videobutiken och hyrt ilm. Det känns som att man färdats 15 år tillbaka i tiden. Det var väl ungefär då man hyrde film sist! Nu är det dags att titta på den; Änglar & Demoner!

Tjingeling

Uppdatering 3.0

Ja det var ett tag sedan jag uppdaterade. Det är lustigt hur man lyckas blogga från utlandet redan andra semesterdagen men nu när man varit hemma i en vecka så har det inte blivit något alls.

Hur gick då resten av resan? Jodå, vi lyckades i alla fall hålla oss undan från ficktjuvarna. Min och Matthias förkylningar släppte också efter någon dag. Måste dock säga att jag nu köpt strepcils även i Spanien och Frankrike. Funderade nästan på om jag skulle köpa ett paket i Italien också bara för att..

Andra dagen i Barcelona spenderades till stor del uppe på en 'hop on hop off' sightseeing buss. Jag tycker det är avslappnande att sitta uppe på andra våningen på bussen och bara insupa all historia som dessa underbara miljöer erbjuder. På kvällen mötte vi upp Silvia. My long lost friend. Min kompis från high school året på Van high school i Texas. Vi tog metron till stranden och käkade middag på en av restaurangerna vid vattnet. Vi tänkte att vi skulle prova några av specialiteterna så vi tog in några av dem till förrätt. Jag kan ju säga att det vi fick in inte alls var de fish sticks som vi räknat med. Det var pyttesmå grillade fiskar. De var mycket mindre än ett lillfinger inklusive huvud och allt. Inte läckert. Inte alls. Vår servitör fick snällt ta med dem ut igen. Det ska dock nämnas att jag faktiskt smakade två innan jag dömde ut dem helt. Jag tänkte att har jag klarat av att äta surströmming så borde jag klara av att äta det mesta..

Kryssningen var helt fantastisk. Det märktes att båten i sig var lite mer sliten än vad Liberty var när vi åkte med henne. Men standarden i övrigt var bra, renligheten på topp och servicen outstanding. Jag älskar det sättet att resa! Mer kryssningar åt folket! Det var dock en liten besvikelse att vi inte fick se Cannes. Jag förstår att man inte ändrar port of call dagen innan om det inte finns en jäkligt bra anledning men man blir ändå lite besviken. Det positiva var att vi fick lite mer tid på båten.

Pisa var underbart. En perfekt stad att åka till under dagen. Jag känner att vi fick se allt vi ville se där och att shoppingen dessutom visade sig vara helt okej var ju bara en bonus.

Onsdagen spenderades i Rom. Så här i efterhand skulle vi läst på lite mer om området där Elin jobbade. Då kunde vi sparat massa tid som kunde spenderats på sightseeing av sevärdheter och inte på att hitta vägen till metron vid terminin... Lunchen var mysig och det var jättekul att träffa Elin igen. Vi har ju inte setts på tre år men det känns ändå som att det vore igår när man väl ses.

Kryssningen avslutades med en 4 timmars tur till Montserrat. I loved it! Om man bortser från att det är med skräckblandad förtjusning som man åkte buss upp för serpentinvägarna där så var det helt underbart. Det är en mäktig känsla att vara uppe bland molnen.

Det var lite oturligt att August skulle få ett par tänder och ett halsvirus som yttrade sig i hosta, feber och utslag.. Men det är väl sånt man får räkna med när man har barn? Att allt kan hända?! Resan var i alla fall super. Ser fram emot nästa stora resa som bär av till Portugal. Däremellan ska det hinnas med en korthelg till Orust och en långhelg till Bornholm. Najs!

I onsdags var jag ledig. Dagen spenderades tillsammans med Maria och Alice. Vi fikade i Slottsparken, lekte i sagolekparken, tog en sväng på stan och avslutade med att våra äkta makar slöt upp till middag på Jensens uteservering. Kan en ledig dag bli bättre? Dessutom hade August hur kul som helst!

Igår var det barnfritt. August sov över hos farmor med kusin Ofelia. Vi var inne i stan och svirade. ;) Vi käkade en god typ femrätters avsmakningsmeny på Plockepinn. Sedan gick vi hem till Dennis och Luca. Där partade vi till gamla sköna 90-tals gängor och pratade natten lång. Vi var hemma vid halv fyra. Vad händer med tiden mitt i natten? Någon måste stjäla flera timmar för den går ju så snabbt... Men oj vad kul jag hade. Vilka härliga vänner vi har!

Idag bar det av till Helsingborg för en lunchdejt med min nagelteknolog. Därefter tog vi en promenad inne på Sofiero slottsträdgård. Det är ju så oerhört vackert där. August fick leka i gräset och var hur nöjd som helst.. Därefter åkte vi hem till familjen Rönndahl. Lina hade lagat supergod mat och barnen lekte en hel del. Det är så kul att se Jacks utveckling i förhållande till August. Jag menar, Jack tittade ju ut fyra månader efter August men är nu längre än August. August har väl kanske inte direkt gener för att bli lång? Hur som helst.. August älskade att leka med Jack och Mika och alla deras spännande leksaker. Om han hade fått välja hade han nog gärna varit där än... Vi trodde att han skulle somna på vägen hem men icke. (Det gjorde dock jag...) Han ligger nu i sin säng och pratar, pratar och pratar.. Och har gjort så de senaste 20 minuterna. Jag är trött som en gnu.. Undrar om jag kommer somna före honom?

Jo förresten.. måste ju nämna dagens irritationsmoment. Imorse - en otrevlig överraskning med ett pajjat fönster på baksidan av huset. Blev vi slumpmässigt utvalda av några förbigående eller var det någon som inte gillade något som vi sagt eller gjort...? Ibland önskar man att man kunde sätta sig och titta på sitt liv på tv. Så att man fick reda på fakta bakom saker som händer så att man inte spekulerar så mycket.

Nej, jag måste sova nu!

Ciiiiao

RSS 2.0