Den store bededag

Vi har precis kommit hem från ett spontanbesök på Augusts dagis. Det är så skönt att han fått plats där. Det är ju så himla nära. Det tog väl cirka en och en halv minut att gå dit.. Dagisfröknarna verkar jättegulliga och lokalerna är rena och fräscha. Det gör ju att ångesten inför dagisstarten dämpas en liten smula.

Igår blev faktiskt ännu bättre än jag trodde. Både försäljningsmässigt och med tanke på hur mycket saker vi fick gjort i butiken. Vissa dagar känns det bara som att alla bitar faller på plats. Det kan hända att jag sagt det förut men jag säger det igen; I LOVE MY JOB!!! Efter jobbet mötte jag up Maria och Alice på jägersro center. Jag skulle egentligen bara till apoteket och coop men det blev en sväng inom Snoozy också. Barnkammaren har bytt ägare och säljer numer inga leksaker utan enbart kläder. Å andra sidan så har snoozy väldigt fina och prisvärda kläder så det är bara positivt! Våra respektive var på bio inne i stan så då passade vi på att slappa lite här hemma. Mamma hade gjort fisksufflé med äppelkaka till efterrätt. Det är lite lyxigt att ha mamma hemma som tar hand om August och hjälper till med mat och sådant. Vi kollade på en hmm... intressant (?) film igår. Den hette något med Lars och handlade om en man som hade en docka som flickvän. Jag vet inte om det var jag som inte koncentrerade mig tillräckligt för att verkligen hänga med och se det vackra i den eller om den faktiskt var lite underlig. Oh well.. jag tittade nog inte tillräckligt noga. Det var ju så himla varmt igår så vi passade på att ta en långpromenad då Alice började bli trött. Hon somnade så sött i vagnen och sov sen där resten av kvällen. Det är skönt när båda kidsen sover för då kan man sitta och snacka i lugn och ro. Tiden går bara så himlans fort. Helt plötsligt var klockan en bra bit över tolv och Maria skulle ju jobba värsta passet idag. Ännu ett plus med att ha mamma och pappa här var att jag inte behövde väcka August då jag skulle in och hämta Matthias.

Idag är det den store bededag i Danmark. Jag älskar de danska högtiderna för då är jag ledig! Ja Matthias också för den delen. Det är skönt att ha ett jobb där man faktiskt är ledig på röda dagar. På donken slet man ju som ett djur varje gång det var en mjukdag.

Idag ska vi till Entré. Där finns det underhållning för både stora och små. ;) Först ska August få leka med Alisha på leklandet. Därefter ska vi vuxna käka och bowla. Jag bowlar så himla sällan nuförtiden. Hur ska det här gå. Undrar om de har såna där barnspärrar som man kan fälla upp på sidorna...

Nej, nu ska jag titta på American Idol och värma lite lunch.

Mysig valborg everybody!

Ciao

Barnvakt!

Idag är en stor dag. Min lille son har börjat ta sina första steg utan att hålla sig i något. Åååh han börjar bli stor. Tiden bara rinner iväg och innan man hinner blinka har han väl tagit studenten...

Dagen började med lite glädjande nyheter. August har fått plats på solglimtens dagis. Yeeeay! Äntligen! Nu slipper vi börja på ett dagis för att sedan börja på ett annat efter sommaren. Det skulle alltså till ett samtal från en dagisfröken för att det poletten skulle falla ända ner...

Dagen fortsatte med lite lunchande i stan. Det blev grekiskt med Mita & Alisha, Emilia & Mio och min mor. Greekway i Malmö har väl inte världens bästa service men maten smakar gott och det var gott om lediga bord. Dessutom barnstolar i mängder vilket är ett stort plus! Efter lunchen åkte vi hem då jag skulle in till djursjukhuset med Rocky. Det var dags för återkontroll på fukteksemet. Jodå, det såg bättre ut men veterinären kom fram till att han nog har öroninflammation. Tyyyypiskt. Stackars, stackars mopsen. Är det inte det ena så är det ju det andra. Jag tycker så synd om honom när han får gå runt med tratt hela tiden. Å andra sidan så är han ju så snabb på att riva hål på det så vågar ju inte chansa.

Under kvällen fick vi besök av Alice. Maria och Micke skulle ut och käka och då passade vi på att låna Alice. :) August tycker ju så bra om Alice så det var inga problem alls. Hon blev lite rädd för Rocky men vem hade inte blivit det om en stor tratt med en halvgalen mops i hade tittat upp bredvid en vid matbordet? Oooj vilken märklig mening. Jag är dock för trött för att orka ändra den. Barnen lekte och lekte och helt plötsligt var det tid för barnen att sova. Det tog väl en kvart att få Alice att somna. Hon är såååå söt! Jag lade mig bredvid henne och då kröp hon nära och gosade in sig ordentligt med ena armen om sin kanin och andra om min arm. Det är så himla sällan som August somnar sådär bredvid mig så det var riktigt mysigt.



Nu sitter vi här och tittar på dagens American Idol... jag är ju bara så trött... och imorgon är det dags för jobb igen. Jag hoppas att det blir en bra dag imorgon. Det borde bli det... alla danskar är ju lediga på fredag då det är "store bededagen"... så imorgon borde alla komma och handla i min butik! Jag ser också verkligen fram emot att se vår nya "Dior-stander"... den är efterlängtad!

Vi fick "vän av ordning" av Maria och Micke som tack för hjälpen. Att passa Augusts kompisar gör vi så gärna så det behövs inga presenter.. Men jag klagar inte, presenter är ju alltid kul att få! :) Jag tror jag hörde nån radiointervju med David Batra för ett tag sen då de pratade om den.. han är rolig! Hysteriskt kul att läsa insändare från förr.. vissa människor har märklig syn på saker och ting.. och tur är det så vi kan skratta åt dem såhär 30 år senare. :)

Jag kan inte riktigt smälta hur snabbt en del saker går. Igår lyckades vi efter mycket peppande få August att ta typ två steg mellan Matthias och mig.. och idag.. bara sådär.. så tog han 6-8 steg frivilligt utan en massa pepp och trugande. Positiv feedback, självklart, men det är ju ett måste när han gör såna framsteg. Det bästa med det hela är ju att han berättar att han är duktig hela tiden. Haha på tal om duktig.. han berättade för Alice också hur duktig hon var. När de båda stod och lekte vid vårt vardagsrumsbord så stod han och iaktog henne när hon lekte och sen så sa han "du dyktig". :)

Nej, jag märker att jag börjar bli lite trött. Jag orkar inte ens läsa igenom det jag skrivit för att se om det överhuvudtaget går att läsa. Så, ursäkta om det är lite svamligt men jag är trött och därav förvirrad.

xoxo


Burberry summer

Nu tror jag att vi fått in alla årets sommardofter. Burberry summer.. min favorit. Den är ju så lätt och fräsch och somrig. Den må nästan ha doftat likadant tre år i rad men mmmm I like. :)



Nu: solsidan. Snart: sooooova!

Ciao

Kalas

Time flies... så sant som det är sagt. Igår var det söndag och kalas hemma hos Alice. Kalasen har avlöst varandra de senaste månaderna och igår var det Alice tur att fylla år.


Födelsedagstjejen.

Maria och Micke hade fixat värsta picknicken inne på gården. Solen lyste och barnen hade hela gräsmattan att leka på. August älskar att leka med andras leksaker. De egna leksakerna tröttnar man ju på efter ett tag men andras leksaker... de är roliga!


August med Alice bil. Alice bil är ju mycket roligare än den han har hemma. :)


August tycker att det är så kul att få beröm. På sistone har han lärt sig att han får beröm när han står själv eller går. Här har han släppt mig och står och berättar hur duktig han är för alla som vill lyssna. Ju större publik ju stoltare blir han. :)

Det var iaf himlans mysigt med kalas... en perfekt söndagsbrunch med goda vänner och underhållning till barnen. ;)

Nu: solsidan. Snart sömn... jag vill ha kräftpannacotta!

Ciao


Partaj i bunkeflo

Vi kom hem halv fem inatt. HALV FEM!!!!! Det är inte klokt. Ibland glömmer man att man har passerat 30. Det är ju inte som på gamla "Donken-tiden" då man kunde gå och lägga sig klockan fyra för att sedan gå upp en timme senare och jobba. Jag är lite sliten. En liiiten smula sliten. Men det är väl inget som en Kaffe latte inte kan ordna. Hehe.. en och en. Det behövs nog nästan tvåsiffrigt antal koppar för att ordna upp det här. Det blev ju ett par glas vin igår.. och lite cider.. och någon mojito.. och någon litchi drink.. och bubbel..

Det är lite komiskt egentligen. Efter träningen kom jag och Mita fram till att ingen av oss hade några planer för kvällen. Vi pratade lite löst om att vi eventuellt kanske skulle ta och grilla lite. Helt plötsligt blev det värsta grillfesten hemma hos Mita. Det visade sig att det var några fler som inte heller hade några planer för kvällen. Massor med mat hade de fixat också. Jag visste inte att det var möjligt att styra upp så mycket mat på så kort tid men gott var det. Jag tror jag kommer drömma om potatissalladen med fetaostkrämen i flera veckor. :) Och kul hade vi. Vi spelade xbox versionen av singstar. Lips tror jag att det hette. Själva tävlingsformen var kanske inte lika uttänkt som singstars "pass the mic".. men det var kul med lite omväxling. Jag menar, det är ju lite kul när man dessutm måste göra rörelser lite då och då. Haha det var faktiskt hysteriskt roligt emellanåt!

Ögoninflammationen har inte försvunnit än. Jag hade förhoppningar på att den skulle vara helt borta imorse men men.. Den är i alla fall bättre. Istället för att ha ett knallrött öga och ett vitt så är båda lite ljusrosa. Hahaha vad fräscht det låter. Verkligen. Och ännu bättre ser det ju ut när man kletat i den där mysiga gula salvan. Nej, det blir nog inget ögonsmink idag heller. Jag kommer att ha abstinensbesvär. Make up withdrawals! Hur ska jag kunna expediera kunder imorgon om jag inte kan sminka mig? Jag kommer helt enkelt att få gömma mig inne på lagret eller kontoret. I och för sig brukar det vara en hel del administrativa saker att göra när man haft semester en vecka.

Vi har dock tur. Min mor kom hit runt åtta och kunde praktiskt nog ta sig an August när han vaknade. Det innebär att vi faktiskt fick sova ganska länge ändå. Sitter här nu med min andra latte. Latte nummer två är spetsad med en extra shot espresso. Idag vankas det kalas. Idag är det Alices födelsedag och därav kalas. August ligger och sover nu. Han ligger och vilar upp sig så att han ska orka leka med alla barn på kalaset. Det är så kul att umgås med August kompisar och deras familjer. Kidsen är ju så himla söta när de leker med varandra. Alla har ju börjat utveckla sina personligheter. De är såååå charmiga. Idag ska vi dessutom komma ihåg att ta med kameran så att jag kan lägga ut lite bilder.

Jag tror att det börjar bli dags att göra sig i ordning. Om en timme bär det iväg!

Tjingeling

LCHF & City Mini

Det fanns en tid då vi var oerhört bra att på att hålla oss till LCHF kost. Hehe, med en tid så menar jag ett par månader i höstas. Vi har inte övergett det helt men vi är ju såna 'suckers' för bröd och sötsaker. Å andra sidan så kvittar det ju vilken diet man går på, vitt bröd och sötsaker kommer aldrig att ingå. Oh well.. uppenbarligen känns det inte tillräckligt viktigt att ta tag i kosten, annars hade vi väl gjort det.

Nedan följer iaf ett par exempel på vad vi brukade laga när vi var duktiga och lagade mat var kväll!



Kycklingspett med hemlagad bearnaise sås.
Kycklingspett med Matthias hemlagade bearnaise sås.


Köttfärssås med sallad.
Köttfärssås med mixad sallad.

Idag har jag varit och tränat. På lördagarna är det värsta mördarpasset på Friskis. 75 minuters skivstång med kondition. Man är helt slut - på gränsen till spyfärdig när man är klar. Nu, ett par timmar efteråt är det jätteskönt. När man är mitt inne i passet så vill man bara lägga sig ner och dö! Sen efter passet skulle vi egentligen hem och fixa med trädgård och städa lite. Det blev inte riktigt så. Vi tog vägen förbi babyringen i jägersro. I veckan köpte vi ju en vagn på blocket. Det blev en Babyjogger. City mini för att vara exakt. Den var inte superbillig men vi sparade iaf 800 kronor genom att köpa den begagnad.

vagn


Idag fick det bli ett regnskydd, lekbricka och en parent console. Vi skulle köpa regnskyddet och lekbrickan. Vi skulle ju egentligen inte ha någon parent console men det blev visst det i alla fall. Tyyyypiskt oss. Nu behöver vi å andra sidan inte köpa något mer till den vagnen. Att det blev just en city mini var för att den är så himla smidig att ta med sig. Den resevagnen vi köpte inför Prag var inte alls lika smidig. Den blev inte superliten när man fällde i hop den, trots att den ansågs vara en paraplyvagn. Dessutom så satt inte August sådär jättebra i den. Denna däremot.. den är så bra!

Nåja, hur som helst. Vi skulle ju egentligen fixa och dona här hemma och bara ta det lugnt ikväll. Det blev dock ändrade planer. Eftersom varken vi eller Mita & co hade några planer för kvällen blir det lite grillning i Bunkeflo. Najs! :)

Nu ska jag göra paj tror jag.

Ciao

Heroes vs. Villains

Jag tror jag sagt det förr men det tål att sägas igen. Amerikanska survivor är ljusår bättre än svenska robinson! I julas började vi med att se första säsongen och nu, 19 säsonger senare har vi kommit till säsong 20; Heroes vs. Villains. Varje avsnitt är så bra. Det är så himla unika karaktärer som är med. I love it!!!



Nu: Finalen av Project Runway!

Ögonkräm?

Förr brukade jag tycka om regn. Jag brukade vara riktigt bra på att se det som något positivt även om jag egentligen tycker bättre om sol och värme. Idag vill jag dock helst gömma mig under en filt. Gamla vagnen är i bilen som Matthias har kört till Danmark med.. nya vagnen har jag bara gamla regnskyddet till. Huuua. Just nu ångrar jag faktiskt att vi inte köpte regnskyddet till vagnen. Dumsnålt?

Dessutom är ena ögat riktigt irriterat. Matthias har försökt promota en ögonoperation. Jag är lite skeptisk fortfarande men börjar ändå överväga det. Jag är så fruktansvärt trött på linser och glasögon. Det känns som att linserna går sönder var och varannan dag... De irriterar ju ögat mer än de hjälper synen. I alla fall ibland. Dessutom har jag fått ansiktskräm i ögat de senaste kvällarna. Med tanke på hur mycket det sved kan det säkerligen vara det som är boven i dramat denna gång. Oh well... om man ändå kunnat blunda medan de gör den där operationen. Och synen. Man är ju så himla beroende av ögonen. Jaja.. med tanke på priset för en operation så har jag ett tag på mig att överväga det.

Ska snart packa väskan för babysimmet. Vi ska på babysim med Mio och hans föräldrar. Wohoooo. Jag saknar babysim med vårt gamla gäng. Tog igen ett pass för ett par veckor sedan och där var det ingen som jag kände. Inte riktigt samma sak!

Det är dock himla skönt att inte sressa. Sitter här med min latte och lite gossip girl. Vår nespresso maskin måste vara ett av de bästa köpen på länge. August ligger och myser med sina gosedjur i sin säng. Samma visa varje dag. Han börjar gnälla och visa att han är trött. Jag går upp och lägger honom i sängen och sedan, en halvtimme senare så somnar han. Gullunge! Hoppas att han somnar snart så att han är utvilad till han ska simma!

Men men.. I guess att jag borde packa och göra mig i ordning. Ser verkligen fram emot att bege mig ut i detta underbara Skåneväder!

Puss

Boxning & Bollywood

Kors i taket! I'm back!

Detta är en fantastisk vecka.. jag har semester! Jag har fått mysa med min lilla prins hela veckan.  Igår var jag och August på Entré och fikade med våra vänner. Lite lekland för kidsen och lite shopping och fika för oss mammor. Perfekt!

Idag har vi bara slappat här hemma och varit borta på lekplatsen och gungat. August älskar lekplatser, speciellt att gunga! Nu sitter jag här i soffan med Rocky.. Matthias är och tränar. (Kors i taket..) August har sovit sen en timme tillbaka. Cougar town maratonnet börjar lida mot sitt slut...

Jag har ju börjat träna. Boxning och Bollywood och lite friskis pass när det hinns med. I loooove Bollywood dansen. Min kropp vill inte riktigt hänga med på alla steg än men det skiter jag i för det är kul! :) Liite inspiration!



Boxningen är lite annorlunda. Det är intressant att vara på en riktig boxningsklubb och träna. Det är ju lite skillnad jämfört med de där box passen på korpen och sats. Jag har upptäckt magmuskler som jag inte visste att jag hade.

Nej nu kom Matthias hem.. nu blir det nog lite Criminal minds tror jag.

God natt!


RSS 2.0