En grillmästare till karl

Hehe vi impulsköpte en grill när vi var o handlade grillkol på Ica Maxi här i närheten. En stor fin grill där det får plats med massa kött. Grillat kött o kyckling o lax är ju hur gott som helst. Inne på dag två på rikshospitalets... får la se hur stenhårt jag orkar köra den bara. Sitter ju här o dagdrömmer om mat. Suck. På tal om grillning hittade jag den här på bt:

*Grillning *
Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till.
Det är den enda matlagningen som en riktig man gör, förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat.
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare.
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid.
Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan hanförsöker att rädda köttet!

Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:
10. ALLA TACKAR MANNEN SÅ MYCKET för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter.
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd!

Glasögonorm

Satt och läste igenom mina gamla dagböcker ifrån lunar. Hehe läste något om att Alice tyckte att jag måste skaffa någon bättre raggningsreplik än "hej är du bra på datorer". Jag skrev något om att jag skulle behöva någon som fixade min dator. Nu har jag inga datorproblem längre men jag behöver ju aldrig mer oroa mig för det heller. Lite komiskt att jag skulle träffa just Matthias och att han är bäst på allt vad datorer heter. Utom excel. Det tror jag att jag är bäst i världen på. :P

Det är så sällan vi kollar på tv. Det kan ju vara riktigt roligt med reklam när man inte ser det så ofta. Tvåvåningstvättställ. Hahaha!

Jag hatar linser. Samtidigt kan det vara ganska bra att ha dem. Man slipper ju hålla på o greja med glasögon jämt. Samtidigt är det skönt med glasögon för att slippa att känna som att man har något i ögonen hela tiden. Funderar nästan på en sådan operation som Matthias har gjort men efter att ha hört honom förklara hur hans operation gick till tror jag inte att jag vill längre.

Nostalgi

Hehe gick igenom mina gamla dagboksinlägg på lunar.  Vad många gamla nostalgiska inlägg jag har skrivit. Typ vart tredje inlägg är jag på gott humör. Det är uppenbarligen myckt roligare att skriva dagbok när man är på dåligt humör eller känner för att raljera om något.

Mina gamla foton saknar jag. Har ju en pojkvän som kan ta fram dem men känner jag min sambo rätt så tar det väl ett tag till innan de dyker upp. Saknar dem. Ska lägga upp massor av dem här sen när jag fått över dem hit!

Burberry Summer - min favoritdoft för tillfället!

En helt almendelig morgon

En vanlig morgon på väg till jobbet. Matthias kör och jag sitter och jobbar. Tja jobbar o jobbar. Har jobbat iaf. Det är ju lika bra att börja tidigt med att kolla mail och göra de saker man kan göra online utan att vara på jobbet så har man koll på läget när man börjar. Jag älskar sommar.. hoppas att det här vädret håller i sig!




Har ont i vänster långfinger. Igår morse när vi öppnade stod det en äldre dam och hängde på låset. En av våra stammisar som skulle handla. Hon är modell äldre och har ganska svårt att gå så rullatorn stod och väntade på henne utanför. Jag hjälpte henne ut när hon handlat klart. Det brukar vi göra när hon handlar. Inte lätt med trapporna när man har svårt att gå. Jag lyckades ju dock med morgonens bedrift. Jag skulle vända på rullatorn så att det skulle vara lättare för henne att ta tag i den. Jag lyckades dra upp det vänstra handtaget ur bromsläget och fastnade då med fingret mellan handtaget och kabeln som går ner till bromsarna... då skulle dame ha hjälp ner för sista trappsteget så det var ju bara att stå där med en hand fast i rullatorn... jeje är man klantig så.

Danska rikshospitalet...

Satt o letade efter den här i orginal men hittade den bara på norska. Jeje har iaf för mig att det är samma. Har den ju här hemma nånstans i pappersformat men hittar den inte. Det var Jeanette som gav mig den då vi flyttade ihop i Gävle. Vi tänkte att vi skulle gå den kuren men det blev aldrig så.

STOFFSKIFTE-DIETT

Dag 1:
Frokost: 1 kopp sort kaffe og en sukkerbit.
Lunsj: 2 hardkokte egg + 1/2 pakke spinat kokt i vann + 1 tomat
Middag: 200g biff + salat 2 - 3 blader (eller kinakål) med olje og sitron

Dag 2:
Frokost: 1 kopp sort kaffe og en sukkerbit
Lunsj: 8 - 1/2 boks bogskinke + 1,25 dl yoghurt naturell
Middag: Biff 200g og salat som dag 1 og 1 frukt

Dag 3
Frokost: Kaffe og sukker som dag 1 + en skv. ristet brød
Lunsj: 2 hardkokte egg +1/2 boks bogskinke + salat
Middag: Kokt selleri + 1 tomat + 1 frukt

Dag 4:
Frokost: Kaffe og sukker som dag 1 + en skv. ristet brød
Lunsj: 2 dl. usukret juice eller 1 boks fruktcoctail + 1,25 dl. yoghurt naturell
Middag: 1 hardkokt egg + 1 reven gulerot + 1/2 beger cottage cheese

Dag 5:
Frokost: 1 stor reven gullrot med sitron
Lunsj: 200g kokt torsk m./sitron av 1/2 sitron og en klatt smør
Middag: 1 stor biff 200g + salat 2 - 3 blader (el. kinakål) med selleri

Dag 6:
Frokost: Kaffe og sukker som dag 1 + en skv. ristet brød
Lunsj: 2 hardkokte egg + 1 stor reven gulrot
Middag: 1/2 Kylling + salat 3 - 4 blader med sitron og olje

Dag 7:
Frokost: 1 kopp te uten sukker
Lunsj: INGENTING
Middag: 1 stk. grillet lammekotelett + frisk frukt

Dag 8:
Frokost: 1 kopp sort kaffe og en sukkerbit
Lunsj: 2 hardkokte egg + 1/2 pakke spinat kokt i vann + 1 tomat
Middag: Biff 200g + salat 2 - 3 blader (eller kinakål) med olje og sitron

Dag 9:
Frokost: 1 kopp sort kaffe og en sukkerbit
Lunsj: 1/2 boks bogskinke + 1,25 dl. yoghurt naturell
Middag: Biff 200g og salat som dag 1 og 1 frukt

Dag 10:
Frokost: Kaffe og sukker som dag 1 + en skv. ristet brød
Lunsj: 2 hardkokte egg + 8 - 10 skv. kokt skinke + salat
Middag: Kokt selleri + tomat + 1 frukt

Dag 11:
Frokost: Kaffe og sukker som dag 1 + en skv. ristet brød
Lunsj: 2 dl. usukret juice eller 1 boks fruktcoctail + 1,25 dl. yoghurt naturell
Middag: 1 hardkokt egg + 1 reven gulerot + 1/2 beger cottage cheese

Dag 12:
Frokost: 1 stor reven gullrot med sitron
Lunsj: 1 stort stk. kokt torsk 200g m./ saften av 1/2 sitron og klatt smør
Middag: 200g biff + salat med selleri

Dag 13:
Frokost: Kaffe og sukker som dag 1 + en skv. ristet brød
Lunsj: 2 hardkokte egg + 1 stor reven gulrot
Middag: 1/2 Kylling + salat 3 - 4 blader (eller kinakål) med sitron og olje.


Billie Jean is...

Min favorit i American Idol. För övrigt ett av favorituppträdena också!

http://www.youtube.com/watch?v=h_aiawC-9aM

Skinnpaj o ringar

Min nya skitsnygga skinnjacka. :-) Jag provade först en annan som var mörkbrun. Det var egentligen den jag fastnade för först. Jag har dock alltid velat ha en svart. Provade denna i - håll i er - en storlek 36. Jag har ju alltså aldrig kunnat dra på mig en 36'a någonsin men denna kunde jag tom knäppa hahaha... jag köpte den dock i storlek 40. 36 är ju faktiskt liiite litet. Egentligen är ju inte 40 min normalstorlek heller men jackan var stor i storleken.. inte mig emot!




Här är mina härliga ringar. Jag var i butiken för att prova ut dem och för att beställa gravering. De är så j*vla snygga. Jag längtar till jag ska ha på mig dem. Här är de utan förlovningsring. Det blir lite bredare sen med alla 3.  Inte så snygg bild, hade ju inte kameran med i butiken utan bilden togs ju av mig själv med min mobil.


Skinnjacka!

Ibland undrar jag hur jag tänker. Igår var vi ute och letade jacka till Matthias. Vi hittade ingen jacka till Matthias. Jag hittade däremot en skinnjacka jag fastnade för. Inte äkta skinn men den är ju inte gratis för det. Jag tänktek att nej, jag ska inte ha någon jacka. Det behöver jag nämligen inte egentligen. Att jag däremot har velat ha en skinnjacka så länge jag kan minnas är ju en helt annan sak. Varför ska jag komma på att jag behöver en just nu när jag klarat mig utan alla andra år? 1000000 kronors frågan. Det är ju sällan så att jag köper nya kläder för att de gamla är så slitna att de nästan hänger i trasor. Snarare så vill man ha nåt nytt. Tänk så rik jag hade vart om jag inte hade "behövt" alla dessa kläder o prylar i tid o otid. Nåja, idag hade jag tänkt på jackan i ett dygn så vi åkte o kpte den och jackan är skitsnygg och bild kommer så fort jag har transporterat den från mobilen och hit. :-)

Vi sitter på trädäcket i trädgården och grillar. Så jäkla mysigt! Jag fryser så jag sitter nästan på grillen. Hehe. Med filt runtomkring mig. Dricker vin gör vi också. Inte riktigt vad kaloribudgeten säger men whatta f*ck. Det går ju iaf fortfarande neråt... om än 0,2 kilo i veckan. Ska köra danska rikshospitalet snart... bara inte just nu. Efter lön får vi köpa in mat som passar med den kuren.

Nä nu blir det grillande av!

Ciao


We're McDonald's and were out to make you smiiiiile :-)

Nu är jag bra trött på att försöka gå ner i vikt. Försöka o försöka... det går ju neråt än men nu orkar jag snart inte mer. Tror jag har provat det mesta. Eller nej det har jag nog egentligen inte men har provat det mesta av det jag tror på. Det som iaf känns skönt är att jag inte går upp i vikt. Hmm... nej det är ju egentligen inte heller helt riktigt, jag går ju upp lite nån vecka men det går jag alltid ner veckan därpå. Hur som haver så har det stått småstill nu ett tag. Funderar på att ta tag i klassikern: "Danska rikshospitalets"... jag vet ju att jag går ner av den. Inte för att jag provat hela kuren. Sist klarade jag typ en dag. Det är inte helt lätt när man umgås med vännerna och de vill äta pizza. Det som dock är det bästa med den är ju att det är en stor köttbit på kvällen de flesta kvällarna. När Matthias mamma gick på den så hängde vi på till kvällen flera gånger. Det är gott med kött.. Muuuuums! Vi måste ju bara se till att ha allt hemma som vi behöver till den och det är ju inte det lättaste. Vi är ju för j-vla dåliga på att ta tag i sådana saker.
Idag lyckades vi iaf få iväg ett portofritt brev som legat och väntat på att bli postat i en sisådär 3 veckor. TRE VECKOR?!?!?! Så bra är vi på att ta tag i saker som vi vet att vi måste göra.  Undrar om man någonsin blir bättre?!

Idag hade jag på mig mina långa pilgrimörhängen som jag fick av Cia & Annica. Jag hade nästan glömt bort hur lätta de är. Det är ju helt otroligt att så långa örhängen kan vara så sköna att ha på. Jag önskar att jag hade köpt ett par till då när de fanns i butikerna.  De är mina favoritörhängen alla kategorier. Dessutom påminner de ju mig om mina söta vänner där uppe i norr. Shit pommesfrites vad det var längesen jag träffade dem. Jag längtar till bröllopet då jag får träffa dem igen.

Ibland undrar jag varför jag så himla gärna velat vara chef alla dessa år. Varför vill man ha jour dygnet runt och alltid vara den som ska lösa alla problem alltid? Den som alltid ska vara positiv och motivera andra? Den som alltid ska ha koll på allt? Det är inte lätt alla gånger. Jag vet ju dock varför.... när man har någon annan som chef så funderar man ju alltid på alla saker som man skulle kunna göra bättre. Därför vill man vara chef... det och att det är helt okej att få lönespecifikationen varje månad. :o) Saknar dock donken ibland. Idag på jobbet gick jag och nynnade på Smile låten... den är ju grym! :-) Det passar dock inte längre med "We're McDonald's and we're out to make you smile"... Mina kära kollegor kommer ju att börja undra om jag går och sjunger på den varje dag.

På fredag ska jag prova ringarna för första gången. Åh vad kul det ska bli. Jag längtar! Det är dock mycket saker kvar att planeras inför bröllopet. Men det känns ju som att det är hundra år kvar. Nåja.. tiden ska nog gå.. nångång!

Whattta.... grr.... jag hatar hockey och vill se Sverige pussas o kramas... våffår gör di på dette viset?

Nä det är iaf mysdags. Orkar inte tjööta mer!

puss

Donken...

Jag tror att jag blivit beroende av BT. Det är den enda sajt som jag tycker är underhållande nuförtiden. Den och Annicas blogg. Hehe... Egentligen borde man lägga ner all dn tid man gör på bt på att istället ringa och boka det där bandet som vi fortfarande inte bokat. Vi borde också boka in valskurs. Vi och vi, jag borde göra det. Matthias lär ju aldrig någonsin boka en danskurs. Jag tror att han skulle säga att det är emot hans manlighet.

Såg 27 dresses förra veckan. En riktig Anette-film. Jag älskar sådana filmer. Jag saknar dock några av de skräckfilmskvällar vi hade i Gävle. En del filmer var väl läskigare än andra. Jag tycker att det är ganska svårt att hitta en riktigt bra skräckfilm.

Mindre än 3 månader kvar till bröllopet. Färre än 100 dagar kvar. 3 löner kvar...  och ändå känns det som att det är typ 100 år tills dess. Suck. Bröllopsinbjudan är i vart fall kirrad och osa datumet är förbi. Vi har nu bra koll på vilka som kommer.. Kyrka & lokal är ju självklart bokade. Menyn är spikad, allt från förrätt till avec till kaffet. Tårtan är beställd , och betald.  www.dreamcakes.se  Hehe, får inte avslöja fyllning eller utseende för Matthias. Några små överraskningar ska man väl få ha.  Fotograf har vi också bokat. www.lommafoto.se .

Sami och Lucas har äntligen blivit ihop. Som allt annat i Days så tar det ju hundra år innan det hände.

Åååh ska göra naglarna imorrn. Dags att slipa ner o fylla upp med nytt. Ska testa lite bröllopspynt imorrn. Det ska bii spännande.

Såg en massa bilder ifrån Calles bröllop.. Var tvungen att ringa Cia. Strange att hitta någon man känner genom att man hittar hans nyblivna frus sida på bt. Hehe, jag trodde att Calle var den eviga ungkarlen. Hade dock hört ryktas om att han skulle gifta sig. Hörde även att Petter var med på bröllopet. Snacka om att livet i Gävle känns låååångt borta. Hahaha, samtidigt som jag älskade att jobba på Gävle city så hatade jag det. Skulle med det sagt ändå aldrig vilja ha den tidien ogjord då den gjort mig till den jag är idag. Hehe, den ledare jag är idag. Nåja, jag är väl något snällare i mitt ledarskap idag. I gävle gick jag ju ut med inställningen management by fear... å andra sidan så fanns det inga andra alternativ där. Stämningen på Gävle city var ändå hårdare än på någon av mina Stockholmsrestauranger så bra övning var det...  Tror dock att jag har Helen att tacka för ödmjukheten och strukturen i mitt ledarskap. En mer välorganiserad chef får man leta efter. Att gå från att jobba med Calle till att jobba med Helen var som att gå från eld till vatten... eller nåt. Mer olika restarangchefer får man leta efter.  Jag saknar donken ibland. Där hade jag ju stenkoll på allt... och säga vad man vill om McDonald's standard men alla rutiner och standarder finns där av en anledning och är väl beprövade. Det finns fungerande rutiner för allt... jag saknar det ibland.

Nä, nu är det hitmakers som gäller. Ska lägga ifrån mig datorn tror jag.

Ciao :-)

April april

1 April.. och jag har inte blivit lurad en endaste gång. Tror jag iaf.

Vi har fått in ett nytt märke i butiken. Eller tja, det var väl en o en halv månad sedan vi fick in det. Det är ett danskt ,ärke som heter Beauté Pacifique. Vi hade en säljare hos oss förra veckan som gick igenom sortimentet. Så just nu är jag frälst i det. Det är inte lätt att ha tendenser till o bli en shopoholic när man jobbar med sådana produkter. Vi började käka deras lifeafter40 tabletter förra veckan och jag tror banne mig att de fungerar. Antingen gör de det eller så inbillar jag mig. Jag köpte med mig tigerbalsam idag. Joint rub och neck & shoulder rub. Den neck & shoulder ruben kyler verkligen ner. Jag har smörjt in min lille sjukling till sambo med dem bägge två. Nu känns det som att mina händer ska domna bort. Cheeeeezuz. Typ.

Days of our lives. Igen. Hehe, det är kul med en serie som kan ha tillbakablickar typ 20 år tillbaka i tiden och det är samma skådisar om än något yngre. Det är nästan som en andra familj haha... man får ju verkligen följa varje liten sekund av deras liv. Tänk om någon skulle försöka följa mitt liv så, snacka om att de skulle bli uttråkade.

Fasen också, har verkligen tvättat o tvättat händerna men de känns ändå som att de är på väg att domna bort helt. Nåja... man lär ju iaf inte behöva nå nässpray sålänge man känner de här doften.. eller stanken kanske jag ska säga.

Mindre än 100 dagar till bröllopet. Det känns fortfarande som en saga. Det känns som att jag sitter och planerar någon annans bröllop.. och att det ska bli så kul för att det är så många människor som jag känner som ska komma. Det är onekligen en härlig känsla. Konstig, obeskrivlig men härlig. Och bröllopsresan sen.. gaaaaaaaah jag längtar. Samtidigt som det känns som att tiden står stilla så blir jag ibland stressad av alla de saker som vi inte fixat ännu. Men man kan ju för tusan inte göra allt på en gång. Vi beställde tårtan i lördags... inte helt fel att sitta där o provsmaka olika fyllningar och bottnar. Yummi!

Nä.... jag måste koncentrera mig på tv'n... det kanske händer nåt spännande och det vill jag ju inte missa. =P

Ciao

RSS 2.0