Fredag och dags att flyga hem

Då sitter man på flygplatsen igen och väntar på att få komma med 12.00 planet till Atlanta. Vi kan konstatera att jag inte är så bra på att blogga som jag skulle vilja vara. Som vanligt så tröttnar jag på saker och ting när de inte går riktigt som jag vill. Jag trodde vi skulle ha gratis internet på kryssningen menm det visade sig kosta en förmögenhet. Tji fick jag. Det var förvisso gratis internet nu sista veckan i Miami men då hade jag tappat lusten.  Inte helt otippat.


Jag sitter här och har precis tryckt i mig en cinnamon bun från cinnabon, de är av storleken gigantisk. Till det avnjuter jag en Caramel frappucino från Starbucks. Need I say att jag förmodligen gått upp typ hundra kilo på den här resan? Det är tur att det har varit så varmt att man druckit mycket vatten. Vatten fyller ju ut så att man inte orkar äta så mycket.


Undrar hur långt jag kom sist... jag tror jag hann till typ kryssningens första dag.  Nåja, kryssningen var helt fantastisk.  Alla var så otroligt trevliga. Min favorit var vår servitör Bernard som var så jäkla skicklig på att trolla. Marek, den dryga servitören som var så torr så att han var rolig var också en favorit. För att inte nämna Antonia som var ansvarig för städningen av vår hytt. Hur härligt är det inte att komma hem till ett välstädat rum varje gång man varit ute? Dessutom förberedde hon hytten för natten genom att ta bort överkast och dra för gardinerna.  Hehe och så la hon choklad på kuddarna. Det kan man ju inte sova utan. 

Maten... har jag nämnt den? Det fanns ju x antal restauranger på båten. Ett av våra stammisställen var windjammers café. Där serverades det buffé nästan hela dagen. Frukostbuffé 7-11. Lunchbuffé 11.30-15 och därefter  snacks och mellanmålsbuffé till klockan 17.00. Man behövde inte gå hungrig. Tror jag var konstant mätt under den veckan.

Av de fyra stoppen vi gjorde så gillade jag Jamaica bäst. Jag hade lätt stannat där några dagar till.
Labadee (Haiti) var också  härligt. Det kändes som ett paradis. Det var ju dock Royal Carribeans privata ö så det kändes juinte riktigt lika "äkta" som Jamaica.  På Labadee åkte vi waverunners. Huuuua. Jag ville från början boka mig som medpassagerare på Matthias jetski men han var helt övertygad om att jag skulle har roligare på en egen. Jag har aldrig åkt jetski i hela mitt liv. Efter att ha sett på instruktionsfilmen så var det bara pang på. Jag tog plats nummer 9 då jag ville vara långt bak. Man åkte liksom på led ut på havet. Missförstå mig nu inte när jag skriver att man åkte på led, det gick iiiiiiiinte långsamt. Det var i princip full fart från punkt a till b. Jag flög som en gnu på min jetski och hade ont i hela kroppen efter fem sekunder. Jag tror att det var de värsta 45 minuterna i mitt liv. Jag borde sagt ifrån redan under första stoppet vi gjorde men det hann jag aldrig samla mig till. Vi kom ju så långt efter de andra så det var ju nästan bara hej hopp och så ut och åka igen. Det var inte uppskattat. Utan att ha hämtat andan så körde vi alltså vidare. Jag trodde för tusan att jag skulle dö. Trilla av min jetski, få den i huvudet och drunkna. Det gjorde jag dock inte. På väg till nästa punkt blev jag dock så trött på att den jä-la jetskin inte körde som jag ville att jag stannade. Då kom snubben som skulle vara längst bak som följeslagare men som ändå genat förbi oss tillbaka och sa åt mig att köra till nästa stopp. Där hade Matthias redan förberett de andra på att jag eventuellt skulle vilja byta, vilket jag ville, så jag fick åka bakom Matthias resten av turen. Tur för mig att en ung tjej som åkte bakom sin kille ville prova på att köra själv. Jag måste dock påpeka att jag inte var den enda som var skärrad, det var en gammal dam som åkte bakom sin man som satt och grät. Jag tror att många av oss hade tänkt att man skulle få typ 45 minuter på sig att köra lite hur man ville, inte att det skulle gå så snabbt. Huuua. Aldrig mera waverunner. När jag satt bakom Matthias satt jag och blundade och höll krampaktigt tag om honom. Benen tryckte jag mot jetskin för att inte flyga av när vi flög över vågorna. Jag måste sett ut som att jag hade skitit på mig när jag gick av jetskin för jag hade så ont att jag knappt kunde gå. Det var ju värre än när man varit på ridtur en halv dag. Nä, usch och fy!


På eftermiddagen hade vi en "historic tour" med en lokal guide. Det var mer i min smak. Det var mycket intressant att höra om Labadees historia!


Nu ska jag lägga ner datorn och se om vi kommer med det här planet eller ej.


Tjingeling!


Fredag o kryssning osv

Fredagen gick mest åt att slappa. Vi njöt av panoramafönster på vårt fina hotellrum. Hilton skulle jag kunna tänka mig att flytta in på... om man slapp betala hyra. Vi träffade en norsk familj vid poolen som också skulle åka med Liberty of the seas på lördagen. Lite kul. =)

Lördagen blev den första dagen då vi verkligen kunde sova ut. Vi tog en taxi bort till färjeterminalen och var där ute vid ca 11.00. Enligt informationen från Royal Carribean skulle man vara där ute först vid ett men Matthias var påläst och visste att man gott kunde vara där redan 11. Det visade sig vara riktigt bra då vi fick en chans att spana runt på fartyget innan det var fyllt med folk. Vilket fartyg... vår hytt kändes som lyxrummet vi bodde i på Hilton. Jag hade lätt kunnat flytta in där med. Undrar om Royal Carribean söker folk...

Vi bodde på däck 10 vilket var högst upp av hyttdäcken. Vi hade en söt liten balkong som låg ganska nära fören. Klockan fyra första dagen hade vi brandövning. Vi fick ta på oss flytvästarna och knalla iväg till uppsamlingsplatsen. Där stod vi bredvid ett annat svenskt par som inte bara kom från Helsingborg utan dessutom också var på bröllopsresa. Efter att ha pinats i värmen (det är ju inte bara varmt utan dessutom en otroligt hög luftfuktighet) ett bra tag fick vi äntligen gå tillbaka in i fartyget igen. Vi fick champagne och chokladtäckta jordgubbar lagom till avfärd ifrån Miami. Mmmm :)

Klockan 20.30 var det dags för middag. Vi satt vid ett bord för 6 men det var bara ett annat par där. Ett par ifrån Ft Lauderdale. Vår servitör, Bernard var hur rolig som helst. Han kallade mig för madam Anette hela kvällen. Hans assistent Angel var också lite smårolig då han fick runt med sin pepparkvarn så fort någon fått in sin mat. Maten var sådär första kvällen. Det var nog inte så mycket maten det var fel på då Matthias mat var hur god som helst. Jag råkade nog bara helt enkelt beställa in 3 måltider som jag inte gillade. Haha, bra jobbat!

Nåja, första kvällen var hur mysig som helst. Fartyget var överväldigande. Stort och fantastiskt mycket att göra. Som de pensionärer vi verkar ha blivit så somnade vi dock redan runt elvatiden.

Jag lägger upp bilder på facebook istället, det är ju värdelöst här då det tar hundra år!

Disney World & Universal Studios

Ursäkta om jag upprepar mig men jag orkar inte läsa igenom tidigare inlägg just nu. :)

Dag 1 gick mest åt att flyga och att vänta på olika flygplatser. Vi var något tidiga till Kastrup då jag ville ha tid att ta det lugnt, äta frukost och eventuellt shoppa. Det visade ju dock sig ganska snart att vi inte hade behövt vara där så tidigt då planet som skulle gå 11.00 inte lyfte förrän 12.35. Mutter o morr. Det må vara trevligt att hänga på flygplatsen men inte såååå roligt att man gärna sitter o glor i en och en halv timme. Jeje.. vi kom i alla fall iväg och flygresan var mycket trevlig. Det har ju hänt en hel del sen förra gången jag åkte till USA. Nu hade vi en skärm var. Det kanske är en självklarhet för dem som brukar flyga över Atlanten men inte för lilla mig som inte gör det så ofta. På den här skärmen kunde man välja om man ville kolla på film, spela spel, kolla på tv serier, lyssna på musik eller få information om planets position. Jag kollade på film och spelade spel. Sov lite gjorde jag också.

Väl framme i Atlanta hade vi blivit ombokade till ett plan som skulle flyga till Orlando klockan 20.30. Efter mycket om och men, dvs alarm som gick vid gaten, ett tidigare plan som tog sjuhundra år att boarda, byte av gate, så lyfte planet till slut någongång efter 21. Vi var framme vid vårt hotell, Wilderness Lodge på Magic Kingdom (En av parkerna på Disney World), strax innan midnatt. Vid incheckningen visade det sig att de inte fått vår ändring om att vi skulle bo där två nätter. Det är precis vad man känner för att diskutera efter att man varit på resande fot i 24 timmar. Då vi hade betalt för rummet i två nätter visade det sig inte vara några problem när de på morgonen kollade upp det med vår researrangör. När den saken var utredd började kreditkortet att strula. Bröllopsresan kunde ju knappast börjat sämre...


Jeje, allting löser sig och det gjorde även det här.. så vi tog en av Disneys båtar från hotellet till Magic Kingdom. Där fick vi se Cinderellas castle och Musse Pigg och hans vänner. Vi åkte också några härliga berg och dalbanor. Vi åkte Space mountain, Splash mountain, Thunder railroad, Pirates of the carribean med flera.  Det är ju inte som på Liseberg där det går ut på att åka samma attraktion flest gånger (balder) utan här är charmen att åka så många olika som möjligt. Här är nämligen även det som låter sisådär halvkul helt fantastiskt. Man blir liksom positivt överraskad av det mesta. Däremot var inte mina "Matas" sandaler sådär jättesköna framåt eftermiddagen. Sulan visade sig vara hårdare än jag trodde och jag började få smått ont i ben och rygg. Jag var tvungen att köpa skor på Magic kingdom. Mitt enda problem var att de hade typ två sorters skor som inte var flip flop. Den ena sorten var en lätt tygsko med gummisula. Den såg helt okej ut men fanns bara i storlek 8. Inte för att jag har någon aning om vad jag har för storlek här då jag alltid glömmer bort det, men den passade i alla fall inte alls. Den andra sortens skor... och dem hade de i mängder. Olika storlekar och former och färger... CROCS!!! Jag som svurit dyrt och heligt att aldrig äga ett par crocs hade alltså inget annat val. Vi skulle ju vidare och hade inte direkt tid att shoppa så det fick bli ett par svarta crocs med röd rem bak. De minst uppseendeväckande. För att göra det hela ännu mer groteskt så fick jag köpa strumpor till. Haha... svarta crocs, röd rem och vita strumpor med Musse Pigg på. Det ni.. så om ni ser det på några bilder så veeet jag att det ser för jävligt ut. Men när man ska åka så många roller coasters som möjligt så måste man faktiskt ha bekväma skor!

På eftermiddagen började det regna och det var inte riktigt lika charmigt på Disney World. För att hinna med allt i det rasande tempo vi hade planerat spenderade vi kvällen på Epcot, en annan av Disney's parker. Väl där blev vi något besvikna när den attraktionen vi sett fram emot att åka var avstängd pga vädret. Efter att ha käkat begav vi oss tillbaka till hem till Wilderness lodge.

Dag 3 begav vi oss till Animal kingdom. Den här parken bjöd på många positiva överraskningar. Inte nog med att miljöerna var fantastiska, attraktionerna var också helt underbara. Vi åkte bland annat på Safari i Africa, Mount Everest Expedition, Dinosaur och Kali river rapids mfl. På eftermiddagen tog vi bussen till Hollywood studios vilket blev den sista Disney parken för vår del. Här åkte vi bland annat Rockin Rollercoaster vilket är en berg-o-dalbana som även den kör inomhus. Det är då helt mörkt under vissa partier. Samtidigt som man åkte så skrålade Aerosmith i högtalarna. Det var häftigt! Vi fick tyvärr inte se Toy story vilket vi verkligen ville. Den var dock stängt pga tekniska problem. På kvällen åkte vi till vårt nya hotell som låg alldeles i närheten av Universal Studios. Det var utan tvekan det absolut sunkigaste hotellet jag någonsin bott på. Det kändes nästan som att man kom in på ett hotell och i ett hotellrum som varit med i typ CSI. Sådär lagom råsunkigt och dåligt städat var det. Typ hål i lakanet (såg ut som cigarettmärken) och smuts i badkaret. Bläääää vad det var ofräscht.


Dag 4. Vi hade inte direkt någon lust att stanna på hotellet en sekund längre än nödvändigt så vi tog och knallade bort mot Universal. Där upptäckte vi att Adventure Island och Universal är två heeelt skilda parker. Tji fick jag som trodde att det skulle vara som två olika "stadsdelar" i parken. Här kunde man lägga till en rejäl slant för att få express VIP biljetter. Med de biljetterna fick man gå i expresskön på alla attraktioner under hela dagen. De köpte vi... de må ha varit dyra men de var värda vartenda öre. Om jag hade haft roligt de första två dagarna så nådde jag en annan nivå av salighet igår när vi slank förbi kö efter kö.. och på den ena roliga berg o dalbanan efter den andra. Efter typ varje attraktion vi åkt har jag sagt att det här var den absolut roligaste grejen vi åkt hittills. Matthias bara skrattade åt mig till sist. Här var dock tidschemat lite tufft och vi hann faktiskt inte gå igenom parken i lugn och ro. I alla fall inte Universal Studios. Vi fick aldrig åkt The mummy som jag gärna hade åkt...Jaja, shit happens och det var väl inte meningen att vi skulle åka den. Däremot åkte vi bland annat Spindelmannen, där man har på sig 3D glasögon samtidigt som man åker. Det gjorde att det såg ut som att spindelmannen satt precis bredvid en ibland. Viåkte Ripsaw falls som påminner om flumrider på liseberg. Den här var dock hundra gånger roligare. Det var mycket kul här.... många simulatorer... men fantastiskt roligt var det. Tiden går dock snabbt när man har roligt och det gjorde den även igår. Efter vi gett upp på parkerna gick vi till Hardrock café. Det var också för jäkla rul. Gooooood mat och bra service.

Återkommer med bilder. Får eventuellt ladda upp dem på facebook då det tar hundra år att ladda upp dem här...

Ciao


Disney World

    

Jag älskar Disney World. Skulle kunna bosätta mig här. Jag älskar däremot inte Delta airlines eller det så kallade high speed internet som de anser sig ha här. Återkommer av den anledningen med fler bilder och sånt när det går liiiite snabbare.

Allt bra här på andra sidan jorden iaf!

Tjingeling =)

Bröllopet

Var ska man börja? Så många känslor. Jag har överträffat mig själv i sentimentalitet och känslostormar. Wow, vilken fantastisk dag. Fantastisk vecka, månad... människor! Fantastiska människor..

I fredags började jag med att hämta Matthias morgongåva, sedan begav jag mig ner till Helen för att göra naglarna. Jag började bli rörd redan hos Helen när vi pratade känslor och vänskap och sådant. Naglarna blev verkligen jättefina och jag fick med mig extra stenar och buffblock just in case. Det behövdes dock aldrig. Efter naglarna mötte jag upp med Helen och Erika. Erika och jag gick och mötte upp Cia, Annica och Mia. Vi promenerade bort till gröningen där vi bara slappade i några timmar. Det var mycket trevligt. Vi solade och badade trots maneter och griniga gubbar.

På eftermiddagen gick jag och Mia och mötte upp Kattis för att hämta deras klänningar. Wow, WOOW!!! Vilka klänningar. Jag tror inte att jag hade kunnat hoppas på finare klänningar. Det är kul när man beställer en sak utifrån en bild man har i huvudet och sedan blir det färdiga resultatet allt det där man önskat gånger tio.

Vi åkte och pyntade festlokalen och satte upp festprogrammen. Avstyrde "kris" nummer sjuttioelva genom att möblera om bordsplaceringen för typ fjärde gången på två dagar. Efter det åkte vi hem till Lina där vi varvade ner och snackade om allt och inget. Det var en väldigt uppskattad kväll. Det är sällan man har "sleepovers" nuförtiden. I alla fall med tjejkompisar. Det kändes som att man var tillbaka i gymnasiet igen. Det var verkligen jättemysigt.

Igår morse vaknade jag strax innan klockan ringde halv åtta. Pigg som en gnu var jag. Pigg och något ivrig att allt skulle starta. Klockan 10.00 började Theresa med min frisyr och Sanja med Mias. Lina och Kattis köpte skumpa, betalde blommor och gick på gästboksjakt. Efter tre timmar hos frissan kände jag mig som en prinsessa och mina brudtärnor såg ut som fotomodeller. :-)

När klockan närmade sig 15.20 var det dags att bege sig mot kyrkan. Mitt livs pirrigaste ögonblick var när jag hörde introt på Mendehlssons brudmarsch och visste att det var dags att gå in bara sekunderna senare. Där framme vid altaret stod världens bästa kille och väntade på mig. Min Matthias. Vigseln gick jättesnabbt. Vi hade världens bästa präst, världens bästa solist och världens bästa brudfölje. Allt var verkligen perfekt. I mina vildaste drömmar hade jag inte kunnat ana att det kunde vara så perfekt.

Vi hade en rolig fotografering och jag tror (hoppas) att gästerna inte blev alltför uttråkade medan de väntade på oss. På Brunnby gård väntade bröllopsmiddagen. Vilken god mat och vilka tal!!! Min far inledde och där började ögonen tåras... sedan fortsatte det så genom alla fantastiska tal. Kvällens mest oväntade tal stod min brordotter Maria för. 12 år gammal gick hon fram och improviserade med tårar i ögonen. Sååå sött! Kvällens finaste tal var dock Matthias tal till mig. Sååå fint, glädjetårarna sprutade! Att min älskling kunde hålla ett så vackert tal hade jag inte kunnat drömma om.

Efter alla vackra tal avslutades själva middagen med en fantastisk version av Carolas "Hey Mickey...." Med fantastisk så menar jag i detta fall superdålig version... sångerskan låter tondöv. =P Det kan vara så att det var den cd-skivan som jag fick sjunga in på möhippan. Nåja, det var iaf liiiiite roligt. Även om det var mer än en smula pinsamt.

Kvällen fortsatte med dans, tårta (även den fantastisk), brudvals och mingel.

Jag hade så otroligt roligt. Gårdagen är den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag kommer alltid att minnas den och alla er som gjorde att den blev så speciell. Vi hade ALDRIG kunnat få det här perfekta bröllopet utan all hjälp.

Tack till Michael och Angela för en otrolig värdparsinsats. Bättre toastmaster & toastmadam går nog inte att få tag i.

Tack till Patric Bolling som sjöng fantastiskt vackert i kyrkan. Han sjöng med en sån känsla och inlevelse att inte ett öga var torrt i kyrkan.

Tack till mina underbara tärnor, Lina, Katrine och Mia. Som stått ut med både gråt, hysteri och ett och annat bridezillamoment...

Tack till Matthias marskalker & bestman, Calle, MIchael och Marcus. Jag vet hur mycket ni betyder för Matthias.

Tack till alla er andra som gjort den här dagen möjlig!

Jag ska se om jag lyckas få upp några bilder.. sedan drar vi på vår bröllopsresa. Om den blir en hundradel så perfekt som bröllopet så kommer vi att vara mer än nöjda!!!!

Puss

             Min frissa :-)                                                                             

Det här är ändå bara ett axplock av de 700 bilder som var tagna med vår egen kamera under dagen... Klockan är halv två och taxin kommer klockan 06.00 så jag tror jag måste packa. Mer bilder tror jag finns på facebook. Annars ska fotografen lägga upp en del på sin hemsida i veckan. Tjingeling

RSS 2.0