Kalmaritiskt bröllop

On my way to Kalmar. Just nu har vi passerat världsmetropolen Tollarp. Det är en fin dag att åka på roadtrip. Ikväll ska vi på bröllop. Anna och Mattias ska gifta sig. Åååh det pirrar nästan i magen på mig trots att det inte är jag som gifter mig idag. Det är ju så fint med bröllop. Tänk att jag ska få se Anna gifta sig. Det är något speciellt att se ens vänner gifta sig. Speciellt de som man kännt ett tag. Man har sett pojkvänner komma och gå och man minns den gången de träffade "the one", dvs han som nu blir deras man. Det är roligt... och fantastiskt vackert! Vill gå på fler bröllop. Skulle dock kunna tänka mig att det går några år innan nästa bröllopsår kommer. Det var tre år sedan Linas och Heles bröllop. Även i år blir det två bröllop varav ett är vårt eget. Undrar om det blir två bröllop om tre år igen.


Denna helgen skulle Nils Poppe ha fyllt 100 år. Det är lite nostalgiskt. Som liten satt jag klistrad framför tv'n när hans filmer eller revyer gick på tv. Jag minns alla hans filmer som Fabian Bom. Det är något visst med gamla svenska filmer. Undrar om de finns på dvd. Det måste jag undersöka. Det är synd att jag aldrig såg honom på Fredriksdal. Har sett Eva Rydbergs föreställningar där några gånger och även om de är bra är det ju inte samma sak.


Typ 35 dagar kvar till bröllopet. Det är inte lång tid alls. Idag har jag fått bokat valslektioner. Om bara prästen svarar på vårt mail denna gången så kan man ju nästan slappna av lite nu. Nu är det bara lite festprogram och sådant som ska kirras. Det ska nog gå bra. Man kan ju behöva sysselsätta sig lite för att stressa ner.


Nä, nu ska jag se om jag kan få publicerat det här innan datorn dör.


Ciao


Schlager? - not my first choice

Någon vecka efter att jag lämnat in ringen så ringde de till mig och sa att den kommit hem. Vi knallade ner dit förra lördagen för att hämta upp den. Expediten berättade att guldsmeden bestämt sig för att göra en ny ring till mig. Hon sa att ringar blir rundad i kanterna då den blir sliten. Jo det har hon säkert rätt i men HALLÅ jag har ju bara haft min i drygt ett år. Dessutom så machade jag ju min ring med alliansringarna då jag beställde dem. Då var de kant i kant och passade perfekt ihop. Hon i affären sa att guldsmeden inte kunde göra så mycket med min orginalring utan gjorde en ny likadan. Eftersom de inte visste hur känslomässigt fäst jag var vid min orginalring så fick jag välja vilken av dem jag ville ha. Hmm... inte ett svårt val. Min ring var en schalinsring vilken inte var handgjord. Den gick väl på ca 2500-2900. Nu fick jag en handgjord ny ring till ett värde av 5900. Behöver jag säga att jag valde den nya ringen? Tycker fortfarande att det är jäkligt klantigt av dem med alla dessa misstag men samtidigt så har de ju hanterat det så proffsigt de kan. De var faktiskt jäkligt trevliga i butiken varje gång jag var där. Otroligt ödmjuka och förstående. Man kan väl nästan jämföra det med den gången då man stod i kassan på donken (då för hundra år sedan innan man blev arbetsledare) och man beställde en grillorder ifrån köket som blev fel. Det var ju man själv som fick stå och förklara och be om ursäkt även om det inte var ens eget fel. Hmm... jag måste snart försöka avskärma mig lite från la donk. Tror att minst en konversation om dagen har att göra med donken. Jeje...

Schlager? Jag gav upp på schlager då inte Carola gick vidare. Ändå sitter man här och ser det. Måste påpeka att det INTE är mitt val. Det är min kära sambo som valt tv program. Perellis låt må vara bra men den kommer aldrig att bli lika bra som Carolas och Andreas. Inte i min värld! I really don't care.

Jag börjar känna mig vuxen. Vi satt och tittade på det danska kungliga bröllopet idag. Prins Joachim gifte sig för andra gången idag. Han och Marie Cavalliere blev äkta makar. Shit vad de var fina. Om jag är en hundradel så fin i min brudklänning som hon var i sin så kommer jag att vara nöjd.  Hur som helst så måste det vara en hel jäkla drös med vuxenpoäng att kolla på kungligt bröllop på tv klockan åtta en lördagkväll. Inte skymten av fest eller alkohol. Inte ens vin. Nope, alkohol är inte bra. Alldeles för mkt kalorier. Alkohol kan väl vara okej om man går ut och dansar sedan för då gör man iaf av med några kalorier. Inkomster och utgifter. Blääääää vad tråkigt det är att gå ner i vikt.

Jag var på kurs i fiskeoljor i förrgår. Det var faktiskt himlans intressant. Det var Eye q som höll i kursen tillsammans med matas. Första timmen bestod av näringslära. Det är alltid lika uppskattat när man får en föreläsning om hur socker och koffein påverkar kroppen i detalj precis innan man ska dricka kaffe och äta kaka. Tack för den! Vissste ni att man efter 5 timmar fortfarande har 50% av koffeinet kvar i kroppen och efter 10 timmar 25%? Det hade jag ingen aning om. Jag har alltså alltid koffein i kroppen. Inte undra på att man blir smånervös och skakig ibland när man druckit lite mkt kaffe. Jag har iaf börjat käka fiskeolja. Jag har ju en tendens att börja med tio projekt samtidigt och tänkte att det kanske kan vara bra för att bli lite mer fokuserad i allmänhet.

Haha, ja Cia, någon av oss måste ju ha koll på Days och alla gamla skådisar. Det är minsann många som varit med där genom åren.

Åååh det var final i American Idol i veckan. Så j*vla bra!  David Archuleta var ju tom helt fantastisk, nästan bättre än David Cook. Jag har ju dock hejat på David Cook hela tiden så det var ju klart att jag höll på honom. Hans bästa framträdande hävdar jag fortfarande var Billie Jean.



Nä ska väl kolla lite på schalgern ändå. Det är ju lite häftig ljussättning även om låtarna suger!

Ciao


Min misshandlade stackars ring

Skåne är fantastiskt vackert. Vi sitter här i bilen på väg till Mönsterås och Oskarshamn. Solen skiner och himlen är alldeles blå och molnfri. Det riktigt lyser om de gula rapsfälten. Såna här dagar älskar jag Skåne. En fantastisk dag för en roadtrip.

Nu är vi färdiga med den hemska 13 dagarsdieten from hell. Gick ner 5 kilo första veckan men den andra gick jag bara ner 1. Jag hade ju dock bestämt mig för att jag skulle klara av hela så det var ju bara att bita ihop. Tror det är första gången någonsin som jag lyckas slutföra något sånt. Idag har ju dock frossarhelgen börjat. =P Kanske inte frossarhelg egentligen men vi åt frukost på donken. Har saknat min sausage och toast ju. Får lite abstinensbesvär ibland. Nu är vi på väg till Matthias farmor som lagar så otroligt god mat. Den påminner mig massor om min farmors mat på den tiden hon orkade laga mat till oss.

Var på MK Juvel igen i torsdags. De är ju fantastiskt trevliga där men just nu vill jag bara ha mina ringar. Jag var där första gången veckan innan påsk. Då beställde jag mina alliansringar och beställde en förminskning av min förlovningsring. Samtidigt osm den skulle tas in lite så skulle juveleraren putsa upp den. Efter en sisådär 4 veckor ringer de och säger att ringarna har kommit. Jag och Matthias åker dit på den danska stora bededagen. Då är ju alla danskar lediga men svenskarna jobbar. Då fick jag prova mina alliansringar och de var verkligen jätefina. Jag fick även tillbaka min förlovningsring. Storleken var nu bättre men jag tyckte ju inte att en såg särskilt blank ut. Då visar det sig att juveleraren av någon outgrundlig anledning har sidenmatterat ringen. Hallå - why? Nåja, Jag fick lämna ifrån mig mina tre ringar igen. Förlovningsringen för att han skulle återställa den till en blank o fin ring som den faktiskt var från början. Eftersom det hade blivit så fel med ringarna så lovade de att ringarna skulle vara hemma igen redan tisdagen efter. Matthias frågade specifikt om det även gällde graveringen. Javisst svarade de, eftersom det har blivit så mycket fel så får de se till att de prioriterar era ringar. Okej tänkte vi och åkte dit fredagen därpå då vi inte hade möjlighet att komma in på tisdagen. Döm av min förvåning när alliansringarna samt Matthias ring inte var hemma utan iväg för gravering. Men din förlovningsring har kommit sa de. Jag tog på mig min förlovningsring och noterade att den kändes annorlunda. Hela vägen hem satt jag och studerade ringen och konstaterade att den kändes rundare än innan. Först trodde jag bara att det var jag som inbillade mig. Efter att ha jämfört den och mätt den på alla sätt jag kunde komma på så konstaterade jag att den var rundad i kanterna. Om jag hade velat ha en ring med rundade kanter så hade jag köpt det från början!!! Nåja, de ringde i alla fall tisdagen därpå och sa att ringarna var hemma. Eftersom vi jobbar ganska mycket och sällan är lediga på vardagar så hade vi först möjlighet att åka dit i torsdags. Där förklarar jag problemet för dem och vi jämförde den tom med Matthias ring. Den passar ju inte ens med alliansringarna nu då den är rundad i kanterna och alliansringarna är raka. Jag valde ju de ringarna för att det skulle vara samma form som på min förlovningsring. Gaaaaaaaaaaah. Jag blir tokig. Hur som helst så beklagade de så hemskt mycket och hon skulle personligen snacka med juveleraren för att säkerställa att det verkligen blir rätt denna gången. De är ju fantastiskt serviceminded och trevliga där men just nu så ångrar jag så mycket att jag lämnade in ringen där från första början.....

Hmm.... om jag har skrivit med versaler lite här och där eller om jag stavat konstigt så är det för att solen står på så att jag inte riktigt ser vad jag skriver. Litar helt enkelt på att man förstår sammanhanget.

Nu ska vi äta tebirkes som jag köpte hos bagaren vid jobbet igår.

Tjingeling och trevlig helg

Fånga dagen

Det känns som att det enda jag gör i ögonblicket är att längta till olika saker. Just nu längtar jag till helgen. Till Ingas goda mat och fest och att bo på hotell. Hotellfrukost och Pingstefrokost och att umgås med Katrine på måndag. Se är det bröllop den 31 maj. Anna o Mattias. Ska bli kul!!! Sen är det Celine Dion den 5 juni, sommarfest hos Lina o Anders den 7 juni, Bruce Springsteen den 29 juni och sedan bröllop o bröllopsresa.

Hur lätt är det att leva i nuet och fånga dagen när man längtar så mkt till allt som händer framöver?


Den största prövningen hittills...

När man söker på danska rikshospitalets diet så får man ju fram hundra olika varianter. De är nästan lika men skiljer på typ 50 gram kött här o där eller broccoli istället för selleri. Nåja, vi kör iaf den som jagt ut här tidigare och den funkar ju iaf för att gå ner i vikt. Jag har nästan gått ner 5 kilo sedan i lördags, dvs 1 vecka. Jag kan ju inte någonstans påstå att man mår bra av att gå den, trodde att jag skulle svimma i måndags. Nu har dock kroppen vant sig och det går mycket bättre. Värsta prövningen var igår. Vi var hemma hos Helen o Martin med Erika o Boris. Jag och Matthias åt varsin grillad lammkotlett med färsk frukt och de andra åt pasta med sweet chili kyckling. De åt sedan chips, 4 olika sorter, choklad 3 olika sorter, dajmtårta och kladdkaka med grädde. Vi åt färsk frukt. Jag var inte särskilt sugen och på chips å sånt. Inte egentligen. Men av någon konstig anledning ville min hjärna ändå ha det. Man tänker ju nästan på mat konstant när man känner lukten av den och har den framför sig. Helen hade tänkt göra kladdkaka men lät bli för vår skull. Det hade varit ännu mer svårt med hemlagad då man känner lukten av den också. Vi lyckades iaf och imorse när vågen visade -0,7 kilo så känns det väl värt det!!! :-)

Här är en länk till en svensk tolkning av danska rikshospitalets samt en massa andra dieter:

http://www.viktvakten.se/Danska_rikshospitalets_diet.htm

RSS 2.0