Rån i LILJEHOLMEN!

Rån och bundna väktare... I VÅRT HUS!!! Okej för att vi bor på 5 våningen, vi hörde verkligen ingenting. Det är dock ändå småläskigt. Tänk om vi skulle ut till bilen just då? Det händer ju ganska ofta och bilen står precis utanför SEB ca 98% av tiden.

http://www.city.se/Nyheter/1.861462/varderan-vid-bank-pa-liljeholmen

http://www.aftonbladet.se/stockholm/article900362.ab

Läskigt hursom haver när man är ute med hunden och det kryllar av poliser.

Hmt... nu är batteriet slut om 9 minuter så det är bäst jag slutar.

Ciao


Pyssel o moi

Igår var Matthias på grabbträff med killarna han brukade umgås med innan jag flyttade upp. Det blir ju tyvärr så att det ofta blir lite mindre umgänge med polarna när man skaffar flickvän/pojkvän. Själv hade jag sällskap av Mia. Vi satt och pysslade med inbjudningarna till bröllopet. De börjar nästan bli färdiga nu. Det är bara texten kvar. VI har ju dock spikat gästlistan nu så vi kan ju skriva ut alla i veckorna som kommer.

           

            

            


Här är några bilder från gårdagen. När katten är borta... hehe nädå men jag passade i alla fall på att leka med digitalkameran.  Det tycker jag är roligt. Här är några bilder på kortskapandet, tänker dock inte lägga ut någon bild på det färdiga resultatet för då blir det ju ingen överraskning. Inte för att det krävs så himla mkt fantasi för att lista ut hur de kommer att se ut med hjälp av bilderna här men ändå. Jag tror bestämt att Mia lekte med kameran när jag inte tittade, det känns så. Var bara tvungen att lägga ut en av de bilderna för jag tyckte de var so roliga. Sorry Mia. ;) Mina nya naglar var jag ju tvungen att dokumentera. Kan säga att Åhlens city i Sthlm är svindyra.. men de är grymt duktiga. Liona tror jag att hon hette som gjorde mina, hon var väldigt noggrann. Scratch (?) nails jobbade tydligen med alla material, jag tog dock det gamla hederliga. Man tar det man är van vid helt enkelt. Glömde dock att fråga om uv-skydd som Helen brukade sätta på. Naglarna blev en nyans gulare igår när jag solade.

Då ska man ner till Skåneland igen i veckan. Opp o ner, ner o opp grisen gal i granens topp!

Ciao bella

Bridal bootcamp 5

Dag 5 (29/9)
Morgonpromenad runt sjön & gröt med linfrön, mjölk och banan till frukost. Sedan blev det body pump med Matthias. Till lunch blev det två grova bullar med skinka, fetaost och gurka. Till middag blev det ruccolarisotto med stekt lax och sallad. Det var riktigt gott. Sedan var det ju trots allt lördag så det blev lite godis. Dock inte så mycket som det brukar bli..



Lax med ruccolarisotto & sallad


Köket i huset

  Wohooooo det här är en prelimnär ritning på vårt kommande kök. =)

Bridal bootcamp?

Då börjar operation komma i en brudklänning, eller bridal bootcamp som Anna skrev som kommentar här någonstans. Sakta men säkert tänke jag börja äta nyttigare haha, känner jag mig rätt ligger nog betoningen på sakta i den meningen. Det jag hoppas på är att komma igång med promenader och träning. Det är något jag har lyckats med förut, nog ska man väl kunna lyckas igen?

Dag 1 (tisdag 25/9)
Morgonpromenad runt sjön, havregrynsgröt med linfrön, banan och mjölk till frukost. Grekisk sallad med kyckling till lunch. Ingen träning alls. =/ Kvällen gick inte i smalmatens tecken direkt, var på Fridays med mitt underbara mgm-team. Jag kommer sakna dem. Hur som helst så blev det både förrätt, huvudrätt, efterätt och en och annan alkoholhaltig drink. Strawberry daiquirin var dock värd varenda kalori om man nu kan säga så. Den var grymt god!

Dag 2 (onsdag 26/9)
Morgonpromenad runt sjön, havregrynsgröt med linfrön, banan och mjölk till frukost. Pasta med ketchup till lunch. Inte särskilt näringsrikt men har frossat i frukt sen i tisdags så det bör jämna ut sig. Pastasallad med stekt lax till middag. Inte någon träning idag heller men en något längre kvällspromenad med mopsen än i vanliga fall.

Dag 3 (torsdag 27/9)
Morgonpromenad runt sjön, havregrynsgröt med linfrön, banan och mjölk till frukost. Var inne och åt lunch med Angela vid St Eriksplan. Thaibuffé blev det, vilket var grymt gott. Det blev dock mest ris och kyckling då det var det godaste. Till middag blev det pastasallad med lax som blev över ifrån gårdagen. Idag gick jag på Sats dans. Det var helt okej. Jag saknar dock step 3 som jag och Annica brukade gå på i Gävle. Det kändes iaf som man dansade över stepbrädan på de passen. Nåja, dansen var iaf hyfsat kul. Känns som en bra början för att få igång konditionen så att man kan gå på dansaerobicspassen.

Dag 4 (fredag 28/9)
Morgonpromenad runt sjön, havregrynsgröt med linfrön, banan och mjölk till frukost. Börjar bli en rutin nu vilket känns bra. Lunchen bestod av mackor med skinka, gurka och fetaost. Till middag blev det klassisk svensk husmankost, köttbullar med potatismos, stekta grönsaker och brunsås. Kanske inte världens kalorisnålaste mat men tusen gånger bättre än den dagliga pommesen man försökte hålla sig borta från på donken. Idag blev det också träning; boxpass med Matthias. Det var roligt. Richard som höll i dagens pass var tusen gånger bättre än det vi en gång testade en måndagkväll i höstas.

Nya möbler

Vi var på ekeby möbelaffär och beställde möbler. Jag älskar ekeby möbelaffär. De är så otroligt trevliga att det faktiskt kvittar om vi kunde fått möblerna billigare någon annanstans. De är så serviceminded att man blir en smula lycklig av att köpa möbler där. Det kommer att bli så himla kul när möblerna kommer hem till vårt nya hem.


 Tore här till vänster ska vi ha 6 stycken av till vårt matsalsbord.


 Shangzi matbord ska vi ha på nedervåningen i vardagsrummet. Vi har beställt två tilläggsskivor till så att vi kan ha bordet i många år framöver.


 Denna är inte helt identisk med vår soffa. Vi tog denna som två-sits (238 cm bred ändå!) med kuvertkuddar som ryggstöd. Den är inte heller vit utan svart. Vi tänkte egentligen köpa den i manchestertyg då jag föll som en fura för den men Matthias var lite tveksam. Nu har vi enats om ett supersnyggt svart tyg. 


  Shangzi soffbord i kvadrat. =) Det kommer bli så snyggt. Jag är nöjd.


Nu blir det lite NCIS, det har ju varit säsongsstgart på nästan alla serier nu. Jag är mycket nöjd.

Tjingeling

Panduro outlet

Tror min gamla sminkpassion fåt ge vika lite för pyssel. Inte för att jag inte fortfarande älskar smink, det kommer jag alltid göra. Men det finns liksom bara så många olika nyanser av vitt man kan ha på en ögonskugga. Satt och räknade på hur mycket mitt smink skulle vara värt om man räknar inköpspriset och det var inte bara några tusenlappar. Men det är ju sjukt kul.



Hur som helst. Smycken & kort. Det är min nya passion. Den drog igång när vi började planera bröllopet, sen har det bara eskalerat. Det är så himla roligt. Nu när jag hittat panduro outlet är jag ju helt übersalig. Tavlor är min kommande passion, har dock inte riktigt tid att börja med det nu när vi har ett helt bröllop att planera. Måste fokusera på en sak i taget. Ska i alla fall ha min arbetshörna i vårt arbetsrum i huset. Det ska bli sjukt kul. Allt med huset känns sjukt kul.

Vi ska beställa möbler snart. Det brukar ju vara 8-10 veckors leveranstid. Klockan tickar. 76 dagar kvar. =)

Nej nu tror jag att det är dags för lite idol. Tre dagar utan, måste ju tas igen!


Äntligen såld

Nu händer det grejer. I rekordfart!

För någon vecka sedan fick vi välja kök & elen. Vi tittade även på det kakel vi vill ha. Nu är det dags att spika kaklet och golven och vitvarorna. Sen tror jag allt är klart från vår sida. Eller vi måste ju välja tapeter också förstås. Sen är det bara att vänta. Galen blir man. Tiden går ju så oerhört långsamt.

Nu har vi i alla fall sålt lägenheten. Jippieyeayoh eller nåt. Äntligen!

             

Vi har även fått de första bilderna på nya huset. Det är ju sjukt spännande. Det ska bli oerhört kul att se det växa fram. Får lägga upp de bilderna senare för vet inte var jag har dem just nu.

Sen börjar ju bröllopsplanerandet på riktigt nu. Har börjat planera alla inbjudningskorten med Mia. Sen när jag flyttar ner får jag boka in bröllopsträffar med Kattis, Lina & Mia. Var ju med och planerade Martin och Helens bröllop och det är ju en hel del saker som ska fixas. När vi flyttar ner ska vi även boka bröllopsresan. =)

Det är så himla mycket kul som händer. Tänk om tiden bara inte gick så långsamt varje dag....

Partaj i Mönsterås

Då har man spenderat nästan 24 timmar i Mönsterås. Eller tja, natten spenderade vi på Oknö. Jag älskar dessa små roadtrips som vi har gjort några gånger det här året. Det började i Kristianopel i Juni, Hammenhög i Augusti och nu denna i Mönsterås. Mönsterås är ju iofs ett återkommande ställe då Matthias far & farmor bor där.


Jag tycker att det är så kul med våra far & morföräldrars generation. En sak som de verkar ha gemensamt är att de verkligen ställer fram sju sorters kakor med kommentaren att jag har ju inte så mycket hemma men håll till godo med det jag har. De har dessutom nästan alltid bakat allt själv. Man blir ju så imponerad. Även om jag mer eller mindre rullar därifrån så tycker jag att det är så charmigt. Personligt och mysigt! När gjorde man något sådant själv? Jag hoppas att jag är likadan mot mina barnbarn.


Jag måste börja träna. Om det är något jag vet att jag kan så är det att träna. När jag väl är i träningslokalen vill säga. Kanske ska tatuera in sats träningsschema på armen så att man alltid har det med sig. Då kan man i alla fall inte skylla på att man inte har koll på när passen är.


I alla fall, för att återgå till helgen så var stugan på Oknö hur mysig som helst. Det var Matthias pappa so fixat boende till oss och det visade sig vara helt perfekt. Jag skulle lätt kunna tänka mig att bo där en långhelg eller en vecka. Det skulle vara kul att bo på ett sådant ställe med några vänner. Det var ju som två stugor i en så man delar den ju gärna med någon man känner.


Nu är vi på väg hem från Mönsterås. Kul att ligga och köra bil när det regnar. Verkligen jättekul. Man ska väl iofs vara glad att man har tak över huvudet när man sitter i bil till skillnad från motorcyklisterna framför oss.


Svensktoppen på radion. Var är Kent Finell? Matthias hävdar att det är typ 10 år sedan han slutade. Vart har jag varit? Kan kanske vara så att min halvdiss av svr gjort att jag inte lyssnar på svensktoppen längre. Melodikrysset är nog det enda program jag har hört hyfsat ofta nuförtiden.

Hmt.. och som vanligt glömmer jag att lägga ut inlägget samma dag som jag skrev det. Yeah yeah är trött.

Natti


Officiellt

Så, nu är det officiellt att jag sagt upp mig!

När vi åkte på semester hade vi inte några planer på att flytta till Skåne. Hade inte en tanke på att Matthias faktiskt skulle få ett sådant fantastiskt jobb som han faktiskt har fått. Inte för att jag någonsin tvivlat på honom eller hans förmåga men man tror ju kanske inte alltid att det ska gå så lätt som det gjorde för honom. På två veckor hade vi alltså gått från att vara rätt nöjda med Stockholm & jobb och sådant till att flytta ner till Malmö, jobb i Köpenhamn och till att jag ska sluta på McDonald's. Haha, de orden trodde jag inte jag skulle yttra någonsin =P Jorå kanske någongång men inte änk. Det ska i alla fall bli fantastiskt kul att flytta ner. Det ska bli sjukt kul. Gaaaaaaaaaah vad det händer mycket. Samtidigt så känns det ju som att tiden står still och att ingenting går tillräckligt snabbt.

Kollar på so you think you can dance. Tycker nästan synd om Wade vars rutin blev lite småsågad. Jag tyckte i alla fall att det var ett häftigt nummer!

Jag har för övrigt köpt en ny dator. En härligt vit sony vaio. Enligt min datanörd ;P till fästman så ska det ju vara en av marknadens bästa datorer i alla fall.

Nu får vi bara hoppas att bostadsmarknaden drar igång på riktigt här i stan igen så att vi får ut en slant för lägenheten. Man behöver väl inte vara orolig egentligen men man blir ju ändå det är ens egen lägenhet man ska sälja. Trögare än vad det var i Helsingborg borde det väl inte *peppar peppar* kunna vara.

Nä nu ska jag se hur det går för mina favoriter!

Todelouu!

RSS 2.0