Bf + 14

Varje dag - en evighet. Sömnlösa nätter, ont överallt, trött jämt, hungrig hela tiden. Jag orkar inte längre. Ska på överburenhetskontroll imorgon. Hoppas att de inte tänker vänta en hel vecka med igångsättning.


30-Års fest

Kom ut nuuuuuu!

Var på 30-års fest hos Lina igår. De hade tema amazing race, vi var dock inte med och tävlade. Tyvärr. Det verkade ju hur kul som helst. Vi hade iofs trevligt hemma hos Lina och Anders, vi ses ju inte så ofta så det är ju kul att hinna umgås lite. =) Jag trodde inte att jag skulle kunna vara med så länge men vi var faktiskt kvar till klockan nio. Det tyckte jag var bra med tanke på att vi var där redan klockan tre. Det var himla skönt att komma iväg från hemmet lite och bara umgås med andra människor. Det var mycket trevligt.

Idag känner jag inte för att göra någonting. Tycker mest synd om mig för att bebisen inte vill komma ut. Har ju så förbaskat ont i händerna.

Vi hämtade bilen i fredags. Den är så fiiin! Den är skön att åka i och vacker att se på. Hahaha... om en bil nu kan vara vacker.

Tittar på Robinsson. Fy tusan, skulle ALDRIG varit med där. Möjligtvis i första säsongen. De är ju alltid snällare i början. Nej, nu orkar jag inte skriva mer.


Härligt härligt...

Åh, det är så härligt väder. Har varit på en lång promenad med Rocky. Fantastiskt skönt. =) Idag ska vi hämta bilen. Wohoooo. Något att se fram emot som man faktiskt vet ska hända. Det är trevligt att ha några punkter av stabilitet. Att veta exakt när något ska hända. Godissugen är jag också men det enda vi har hemma är minimorötter. Hehe, tur att de är goda.

Nej, ska sluta nu så vi är klara när min far kommer och hämtar oss.

Tingeling tingeliiiiing......

Vår?

Hehe, igår fick jag ett ryck och började stryka tvätten. Det var första gången på riktigt många år som jag börjar stryka kläder frivilligt. Det tror jag iaf inte att jag gjort sedan jag bodde hemma. Om det ens var frivilligt då. =P Hur som helst så var det ju ganska mycket tvätt som samlats i en hög då vi är lite dåliga på att ta hand om den efter att den tvättats. 6 timmar tog det totalt.

Idag när jag kom hem efter att ha skjutsat Matthias till tåget så var byggarna här. Även vår mäklare och besiktningsmannen var här. Besiktning i D huset. Äntligen!!! =) Jag fick sån energi att jag var tvungen att gå ut med Rocky på en gång. Vi var ute i en timme. Solen skiner och det var en sån härlig vårkänsla i luften. Dessutom är det så skönt att äntligen ha grannar på båda sidor. Minns hur öde området var för ett år sedan. Det kändes nästan lite som en spökstad på kvällarna. Nu är det ju riktigt trevligt här.

Minimorötter är bra snacks. Kanske är ren lathet av mig, men jag gillar minimorötterna för att man slipper skala dem. =P

Trycket neråt har ökat och det gör ju för tusan ont i bäckenet vad jag än gör. Man känner ju sig smått handikappad.Ska vila idag. Slappa och vila ut, igår var jag ju helt slut.

Nä.. på gensyn!

Tjingeling


Ögonkliniken

Idag har jag varit med Oden på ögonkliniken. Marcus (min svåger) frågade igår om jag kunde ta med Oden för synundersökning idag och varför inte. För det första är det ju allti trevligt att kunna hjälpa till, för det andra är det kul att komma ut och göra något.

Imorgon ska vi till Michael och fira hans födelsedag. På fredag ska vi hämta bilen och på lördag ska vi till Lina en sväng och gratta henne. Det är kul att ha något att se fram emot varje dag då den här väntan går mig på nerverna. Får jag som jag vill så får vi ju dock en bebis ikväll.  Fat chance, men det är ju det enda som går runt, runt, runt i huvudet. =P

Uuuusch har ett helt vardagsrumsbord fullt med tvätt som måste vikas. Orkar inte.

Övertid..

Och ingen bebis blev det igår heller. Det innebär alltså att jag är inne på övertid nu. Kanske ökar oddsen att bebisen kommer snart. Hoppas kan man ju alltid. Har varit hos barnmorskan idag. Ny bm ny uppskattad vikt. Idag trodde hon att den väger 3,9 kg. Det tycker jag låter lite rimligare än 4,3. Fick väga mig idag. Huuua. Man blir ju mörkrädd när man stiger upp på vågen. Bra att magen är så stor att man inte såg siffrorna. Tyvärr fick jag reda på vikten ändå.

Har även varit hos veterinären med Rocky idag. Han har kräkts en sisådär 6 ggr på väldigt kort tid. Han är dessutom inte alltid så pigg på att äta. De röntgade honom, tog blodprover och undersökte honom. Man kan ju bara konstatera att vi har en ganska sprallig hund. De fick vara två som höll honom när han skulle röntgas. Han ville bara ut till mig. Jag kunde ju dock tyvärr inte vara med honom där inne pga graviditeten. Vi får la se vad provsvaren säger.

Melodifestival i lördags. Personligen gilade jag Alcazar. Mmm.. jag tycker nog att de skulle vunnit. Jag tycker dock att vinnarlåten är ganska bra den också. Hellre den än EMD, Måns eller Agnes. Okej för att deras låtar är bra men har ju hört dem en miljard gånger på radion redan. Det är ju kul när man tröttnat på en låt redan innan själva finalen. Nåja, det är ju deras förlust. Jag tror att fjortisarna hade för många valmöjligheter. EMD eller Måns hade säkert kunnat vinna om inte båda varit med i finalen. Nåja, jag bestämde mig ju förra året för att bojkotta melodifestivalen efter att folket inte röstat vidare Carola och Andreas. Skandal. Jag har väl inte bojkottat den helt men jag har iaf inte röstat på någon, vilket ju nästan kan ses som bojkott. ;-)

Trött är jag. The story of my life just nu. Energin tar slut alltför fort nu. Jag tror det är dags att vila lite!

Tjingeling


Smått och gott


Jag steker amerikanska blåbärspannkakor. Receptet må vara hämtat från en svensk sajt men de smakar precis som de vi åt när vi var på vår bröllopsresa. Muuums!!!



I brist på lönnsirap fick jag ta florsocker. Har dock inhandlat lönnsirap nu så att vi har till nästa gång jag får ett sug efter amerikanska pannkakor. :-)



En STOOOOOOOOOOOR mage och en kelsjuk mops.



Tro det eller ej men det var faktiskt Rocky själv som kom och slängde sig så här.

Nya bilen...

...ska vi hämta på fredag nästa vecka. Vår är liiite nyare och svart. :)



Onsdag, morgon..

... och mopsen bara sover. Ligger här och snarkar här bredvid mig och lyfter inte ens på huvudet för att se var jag tar vägen när jag går på toaletten. I vanliga fall brukar han följa med mig in. Det kan iofs bero på att det regnar ute. När det regnar vill han inte gå ut så jag antar att det är därför han sover så djupt.

Själv är jag trött på att..
... ha ont i ryggen
... ha ont i händerna
... inte kunna sova på nätterna
... vara så torr i halsen på nätterna att jag knappt kan andas när jag vaknar
... vara så trött på dagarna att jag inte orkar göra något
... inte riktigt kunna vila ut på dagarna trots att jag är trött
... inte riktigt kunna sitta still i mer än två minuter innan ben domnar bort och ryggen värker

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Tänk om den här lilla rara söta bebisen bara ville komma ut snart. Please! Matthias försökte muta den igår. Men inte så mycket som en endaste liten värk har kommit sedan dess.

Jag var hos barnmorskan igår. Min har varit sjukskriven sen början av januari så jag har haft vikarier sedan dess. Tror den jag träffade igår var bm nr 6 sedan dess. Alla mäter magen lite olika och uppskattar vikten på bebisen lite olika. Jag vet ju inte riktigt vad jag ska tro men samtidigt så verkar ju alla veta vad de pratar om så man litar ju på dem. Förrförra gången var SF måttet på 39 och bm uppskattade vikten till 3,5 kg då. Förra gången var SF måttet 38 och bm uppskattade vikten till 3,3 kg. Igår var SF måttet 38,5 och bm uppskattade vikten till 4,3 kg. Jag vet ju att magen är stor och det kändes som att hon verkligen kände var och hur bebisen låg innan hon sa att hon tror att den vägde 4,3. FYRAKOMMATRE KILO. Förstår ni hur stort det är? Och den bebisen ska jag klämma ut? Jag hoppas verkligen att hallonbladsteet har haft en inverkan på mig. Jag har ju inte känt av några sammandragningar men igår när jag var hos bm så sa hon att jag hade det då. Det innebär alltså att jag har sd bara det att jag inte känner av dem. Nu har jag läst om några på familjeliv som druckit hallonbladste som haft okomplicerade förlossningar.. en av dem fick en bebis på strax under 4 kilo. Det finns alltså hopp! Det är ju bara det att om bebis bestämmer sig för att stanna där inne på övertid kanske den inte kommer ut förrän om typ 3 veckor. Hur stor kommer den inte att vara då? 5 kilo bebis? Kan ju isf konstatera att de flesta av de kläder vi köpt kommer att vara för små.

Law & order special victims unit var visst inte så dåligt trots allt. Tror snart jag gått igenom hela säsong 3. Bara 7 säsonger kvar. :-)

Nej, nu måste jag nog lägga mig ner ett litet tag. Har suttit i samma positon too long!

Tjingeling


Min vardag...


När mopsen surar på mig ligger han här. Det är för övrigt favoritplatsen när han är ensam hemma också.


När mopsen inte surar på mig så brukar vi ha det så här mysigt.


Mops och jag på promenad. Han ville gå åt andra hållet, men jag vann och han fick ge sig.


En mops som ser väldigt frågande ut när han hör en massa fågelkvitter.


Har du mer godis matte?

Favorit

http://www.pannkakor.se/

Min favoritsida just nu. Kan varmt rekommendera de amerikanska blåbärspannkakorna! :-)


UL v. 33

Bebis i profil

Svart eller vitt?

Caroline af Ugglas.. seriöst???

Ibland tycker jag vår värld är bra konstig. Här i Sverige är vi så liberala att våra lagar och regler gör det tillåtet att genomföra abort för att fostret är av fel kön. För jävligt! I Brasilien är katolicismen så utbredd och så konservativ att en stor del av den världen tycker att det är fel att en 9 åring fick göra abort. Hon var gravid med tvillingar efter att ha våldtagits utav sin svärfar. För jävligt!  Det må kanske vara två extremiteter men ändå. Man blir ju mörkrädd när man täker på hur enkelspåriga folk kan vara ibland. Varför kan man inte bara finna en gyllene medelväg som kan accepteras av alla? Nej, jag vet. Världen fungerar inte så, men det hade varit skönt ibland.

Hmmm... det står två snubbar i neongul/orangea kläder och bankar ner något i marken. En liten träpinne med rosa markering på. Nyfiken i en strut här undrar ju vad tusan de pysslar med. Har dock inga planer på att gå ut och fråga dem. Jag sitter i sängen med min laptop och Rocky sover här bredvid mig. Börjar bli hungrig men orkar inte riktigt gå ner för att fixa mat heller. I know, I-landsproblem!

En annan sak som jag tycker är irriterande är att alla demonstrationer nuförtiden verkar vara till för att slåss. De må säga att de demonstrerar mot det ena eller det andra men när det kommer till kritan är de bara ute efter att bråka med polisen. Why? Hur kan respekten för polisen blivit så liten att samhället accepterar bråkstakarnas beteende? När man läser artiklar i tidningen så ligger oftast fokus på att hitta fel som polisen gjort. Hur kan det vara okej att kasta stenar mot poliserna eller hoppa på deras bilar? Det kanske inte står uttryckligen i tidningarna att det är okej men genom att kritisera poliser som försöker försvara sig mot tex stenkastning så är det ju det de säger. Gaaaaaaaaaah. Jag kanske börjar bli gammal men jag tyckte det var bättre förr. Funderar allvarligt på att flytta utomlands ibland. Hur ska man våga låta barnen gå i skola i Sverige när barnen varken verkar ha respekt för lärare eller varandra?

Nej, jag ska ta en paus och överväga om det kanske inte är dags att väcka mopsen och förklara för honom att det är dags för en promenad...

Blueberry pancakes

Idag har jag gjort amerikanska blåbärspannkakor. Åååååh vad gott. Det blev dock lite för många så vi får väl äta några imorgon bitti också. Oj vad synd. :-D

Vad skönt det var att få lite gjort igår. Önskar att jag hade samma energi idag men nope. Idag är jag bara trött. Har lyckats tvätta en tvätt. Bra jobbat. Imorgon däremot.... imorgon ska jag och Matthias ta tag i barnrummet på riktigt. Har ju inte fått upp någonting och det börjar ju verkligen bli dags. Jag hade ju dock egentligen tänkt ta tag i det efter bebisen kommit då vi båda är hemma på heltid men det kan ju vara skönt att ha allt på plats. Man skulle ju kunna tro at huset skulle vara organiserat och välstädat eftersom det är ett nytt hus och vi inte bott här så länge. Hehe... vi är ju tyvärr inga pedanter. Varken Matthias eller jag. Det hade ju varit så mycket lättare att hålla ordning här hemma om någon av oss varit pedantisk. Jag hatar att städa. Tycker dock om när det blir rent.

Funderar på om vi ska åka och veckohandla idag... eller nej. Jag har ingen lust. Ska nog ta och titta lite på two and a half men (har ju 3 säsonger kvar...). Sen ska jag åka och hämta Matthias!

Tjingeling

Hallonbladste mm..

11 dagar kvar till beräknad förlossning. Min plan är ju dock att den ska komma ut innan denna veckan är slut men vi får väl se. Känner jag mig själv rätt så kommer nog bebisen först komma ut några veckor efter bf. Vi var inne på förlossningen i Lund i måndags kväll.  Jag tyckte att jag känt av mindre fosterrörelser under söndagen och måndagen och efter att ha pratat med barnmorskorna på förlossningen tyckte de att vi skulle åka in. Allt såg dock mycket bra ut. Jag antar att jag måste ha inbillat mig. De kollade iaf rörelser och fostervatten på ett ultraljud och lyssnade på hjärtljuden. De gjorde även en noggrann undersökning av magen mm. Jag antar alltså att bebisen stortrivs där inne. De senaste två dagarna har bebisen levt loppan i magen så jag vete tusan vad som flög i den innan.

Nu är jag inne på tredje veckan med hallonbladste. Första veckan körde jag på påsteet. Det är bara på 48% men det smakar gott. Andra veckan körde jag på 100% hallonblad. Inte riktigt lika gott men det sägs ju vara effektivare. Jag har dock inte känt någon skillnad i sammandragningar. I förrgår provade jag att koka upp hallonbladen med kanelstång, basilika och kryddnejlika. Det verkar hjälpa. De senaste två dagarna har jag iaf känt av lite förverkar. Nu är det så nära förlossning att jag nästan njuter av smärtan. Jag vet ju att den måste komma för att förlossningen ska komma igång. Tyvärr så försvinner smärtan varje gång. Jag vill ju att den ska hålla i sig så att det här kan komma igång. De har ju beräknat att bebisen ska väga 4,2 vid förlossningen. Den har varit fixerad i typ 4 veckor så nu är det verkligen helt ok om den kommer ut snart!

Idag har jag städat under vasken, putsat fönsterna och gjort rent lite i köket. Det sägs ju att det är bäst att hålla igång. Varför kan inte kroppen då sammarbeta med mig? Efter att ha varit igång i 2 timmar hade jag dock så ont i ryggen att det inte gick längre.

En kopp te och two and a half men!

Tjingeling

RSS 2.0