Kennelhosta

Rocky har haft kennelhosta hela veckan. Stackarn är täppt i näsan och har knappt velat äta. Han fick vara ledig från dagiset i tre dagar förra veckan för att vila upp sig nere i Höllviken. Man vet att mopsen är sjuk när han inte varken vill gå ut eller äta. Igår försökte Matthias få honom att gå ut runt halv elva. Rocky bara tittade på honom som om han var dum i huvudet när han stod där vid dörren och skakade hans koppel. Han ville bara sova vidare. När Matthias till slut bestämde sig för att de skulle gå ut oavsett om Rocky ville det eller inte så fick han trä på kopplet på en mops som inte ville resa sig från soffan. Matthias fick dra ner honom. En liten latmask till sjuklingsmops. Sådan husse o matte sådan mops I guess. Nåja, idag verkar han mycket bättre. Han har till och med visat lite intresse för ett grisöra vilket han inte gjort på hela veckan. Det är ett positivt tecken.

Själv bakade jag kanelbullar och vaniljbullar igår. Jag sparar på julbaket till nästa söndag då jag ska baka med Kattis och Lina. Vaniljbullarna blev mycket lyckade måste jag säga, kanelbullarna lite torra. Oh well, shit happens.

Tänk att det är första advent idag. Det är ju inte klokt vad snabbt tiden går. Vi har satt upp alla våra stjärnor här hemma i huset. Det har blivit riktigt mysigt. Jag har bestämt att vi ska köpa gran nästa måndag. Då är det lite mer än två veckor kvar till jul så det är lagom. Man måste ju hinna njuta lite av granen innan jul annars är det ju ingen idé att ha någon!

Vi har nu köpt nästan alla julklappar. Vi saknar bara 3. :-) Det känns så j-vla bra. Det är ju en av de saker jag stressat över. Först var det att få gjort och skickat ut alla tackkort. Nu kan jag bocka av det på listan. Sedan har vi julkorten och julklapparna. Så skönt att iaf julklapparna är klara för det är de som kräver mest energi och pengar.

Bebisen har börjat sparka. Inte sådär så att det syns utanpå men det känns jättemycket. Jag har till och med lyckats få Matthias att känna det ett par gånger. Det är ju inte helt lätt att tajma då bebisen inte alltid vill sparka just när jag vill visa Matthias.

Nä, fy tusan vad trött jag är. Det blir till att sova så att jag orkar med ännu en hektisk arbetsdag!

Ciao

Barnvagnar

Gaaah. Ont i tänderna har jag. Jag hatar tänder, tandläkare och allt som har med något av de att göra.

Vi köpte pepparkakor och glögg igår. Det är så mysigt! Snart är det jul! Nu sitter jag här och väntar på att Matthias och Rocky ska komma in från sin promenad så att vi kan åka och titta på fler barnvagnar. Det är ju mycket som ska inhandlas. Vi konstaterade förra helgen att det är mycket mer saker som måste köpas än vad vi hade tänkt på. När vi var inne på babyland förra helgen så kändes det som att vi gick och sa att "just ja, en sån måste vi ju också köpa" om precis allt. Barnsäng, skötbord, sängkläder, barnstol... ja listan kan visst göras hur lång som helst.

Igår somnade jag efter första delen av idol. Jag hade egentligen tänkt ringa Lina då men tji fick jag. Matthias väckte mig när fredag hela veckan var slut så gick vi upp och la oss. Detta medförde dock att jag vaknade halv sju idag. Det är verkligen jätteroligt att vakna klockan 06.30 när man är ledig. Eller inte. Jaja, halv åtta gick jag upp och gjorde frukost.

Nä, jag ska ta en powernap!

Tjingeling

RSS 2.0