Fårö

Tiden går snabbt när man har semester. Efter frukost begav vi oss norrut mot Fårö. Vi tänkte ta en sväng inom Krusmyntagården men till min besvikelse hade de stängt för säsongen. Elakt! Nu får vi helt enkelt besöka någon av återförsäljarna i Visby istället.

Idag lyckades vi i alla fall hitta ett riktigt mysigt lunchställe i Fårösund. Dagens var raggmunk med stekt fläsk. Något jag inte trodde att jag tyckte om men tju fick jag. Det kanske bara bevisar att jag aldrig ätit en korrekt tillagad raggmunk tidigare. Gott var det i alla fall. :)

Fårö var också väldigt vackert. Det är så rogivande natur där. Vi åkte runt och tog in den vackra miljön nästan hela dagen. Solen sken hela dagen men det till trots var det rätt kallt. Jag som Skåning borde vara van vid vind som tar sig igenom alla lager kläder men icke. Jag frös som en gnu!

Innan vi visste ordet av det så var vi tillbaka i Visby igen. Nu ikväll besökte vi Munkkällaren. Även den restaurangen var supermysig.

Nu ska vi kolla på film!

Seee ya´!


Var tvungen att lägga upp denna vackra bild.. denna lilla påse står och väntar på oss när vi kommer hem!

Kosta outlet

Vi hade tänkt åka föbi Anna i Kalmar och säga hej. Då hon inte kunde kom jag på den briljanta idén att åka till Kosta outlet. Inte en bra idé om man inte vill göra av med pengar.

Det finns så himla mycket saker att köpa.. och då var vi ändå bara inne i själva klädesoutleten. Jag fastnade direkt i fyndhörnan. Märkeskläder till 25 kronor?! Vem kan motstå det? Dessutom var det tag fyra, betal för tre... Jag köpte bland annat ett bar J Lindeberg shorts som från början kostat 1800 kronor på NK. Jag är faktskt inte helt säker på att jag kommer att använda dem men det kändes liksom inte lönt att lägga för mycket tid på att anlysera huruvida jag kommer att använda dem när de kostar 25 kronor.

Matthias köpte en ny Tigerkostym. Min man sliter ju ganska hårt på kostymerna då han använder dem varje dag.

 

August fick en PoP overall, överdragsbyxor, fliströja mm... en riktigt bra (om än något kostsam) shoppingdag!

 

Efter shoppingen bestämde vi oss för att käka. Egentligen vet man ju at maten på sådana ställen håller dålig kvalitet till höga priser men vad gör man när lillkillen är hungrig? Vi har ju dessutom en färja att passa i Oskarshamn så det fick bli den dyra, dåliga maten. Mätt blev man i alla fall, och lika besviken som vanligt när man går emot sitt sunda förnuft.

 

Nu är vi i Oskarshamn. Äntligen. Tyvärr lyssnar vi på P3, min hatstation nummer ett. Eller iaf en av dem. Det finns väl några stationer som är sämre, typ P1 men den finns det ju ändå ingen risk för att någon sätter på så P3 förblir etta! Dålig, sämre, sämst.... det är Sveriges radio i allmänhet! Tacka vet jag dansk radio! För övrigt är jag trött på att resa nu, jag vill checka in på hotellet omedelbums. Oh well, vi slipper ju iaf bilen ett litet tag nu.

 

Nu ska vi snart ta oss ombord på färjan så that’s all folks.. och om jag stavat som en gnu så beror det på att datorn bråkar med mig!

 

Ciao!




Mormor & morfar



Jag tyckte at bloggen blev så mycket trevligare med bildre så här är en till. Det är sötaste lille August med mormor & morfar.

Gotland - here we come...

Jahapp, då var man på väg till Gotland. Vi kollade lite på hotell igår och efter att ha sovit på saken så bokade vi färja och hotell. Nu sitter vi här i bilen på väg mot östligare breddgrader... Jag har aldrig varit på Gotland så det ska bli supermysigt!

Igår var vi ute på road trip på Österlen. Vi tänkte att det kunde vara kul för Erin att komma ut och se Skåne lite. Jag hade en förhoppning om att vi skulle kunna käka på nåt mysigt café längs vägen och sedan avsluta med att plocka äpplen på Glorias äppelgård. Det visade sig dock rätt snart att alla de mysiga caféerna bara hade öppet på helger... och äppelgården hade bara självplockning till och med i söndags. Det är visst inte säsong för det längre. Typiskt! Oh well.. det var mysigt ändå. Vi var nere i Smygehamn, Kivikås och käkade lunch i Ystad.

På kvällen när vi kom hem lagade jag köttbullar.. jag tyckte att Erin skulle få en klassisk Svensk måltid innan hon åkte hem. Hon fixade en äkta Amerikans äppelpaj. Mmmmm yummi! Den var så himla god. Michael, Angela, Marcus, Mita & Danne kom också hem till oss och käkade. Jag älskar att ha huset fullt. Det är så mysigt!

Nej, nu ska jag se om jag kan underhålla sonen lite.

Ciao!

The happy couple




Ps... varför tar det så himla lång tid att lägga upp bilder på fb? Jag ger nästan upp.. gaaaaaaaaaaaah. typ 2 timmar och har bara lyckats få upp ett femtiotal bilder mutter och morr!!! Här lyckas jag visst inte heller få upp fler så håll till godo med denna bild!

Bröllop

Trött, tröttare, tröttast.


Det har varit en helt fantastisk helg. Jag tycker att det är oerhört mysigt att upptäcka nya platser i vårt härliga land. Skånes tranås kommer för alltid att förknippas med en alldeles underbar helg i kärlekens tecken.


Lördagen började med frukost vid halv nio. Därefter hängde några av oss tjejer i den blivande brudens rum. En av hennes kompisar fixade håret och jag fixade hennes make up. För Angela tror jag att det var en mycket pirrig väntan. Själv tyckte jag att det var jättemysigt att kunna ta det lugnt och snacka lite under tiden vi alla gjorde oss iordning.


Vid tvåtiden då vigseln började stod solen högt på himlen och det var faktiskt rätt varmt med tanke på att vi är inne i oktober månad. Det är så fint med bröllop. Både brud och brudgum var alldeles sprudlandes lyckliga. Det strålade kärlek och glädje omkring dem. 


Efter vigseln promenerade hela följet upp till själva festlokalen. Festen, med Oktoberfest som tema, började med en 18-manna orkester som spelade en massa tyska ompa bompa låtar. :) Vem blir inte glad av lite tysk folkmusik? 


Maten och ölen flödade och det hölls en massa fina tal. Efter middagen var det dags för bröllopsvals och lite dubbel trubbel. Det dansades ända fram till klockan två... (okej, jag slutade väl iofs dansa runt tolv.. därefter stod jag mest i köket och diskade...).. då de sista gästerna gick. Snacka om att jag var trött när jag väl kom i säng!


Tidigare idag var vi hos Michael och Angela för presentöppningen. Nu är det dags för lite criminal minds maraton.


Om någon undrar varför foton lyser med sin frånvaro så är det för att det har blivit så himla krångligt att ladda upp bilder, både här och på facebook så jag prioriterar fb. Jag tror dock att jag ska ta mig i kragen och lägga upp ett par bilder från bröllopet. Japp, I will!

xoxo


Skånes tranås

Nu börjar det dra ihop sig på riktigt. Vi sitter här i bilen på väg till Skånes tranås. Imorgon är det dags för det stora bröllopet, den stora oktoberfesten!


Det ska ätas pretzels, dansas och om jag känner mig själv rätt lär det nog fällas en och annan tår också.


Jag känner mig smått oinspirerad till att blogga. Jag har alltid en massa bra saker att säga när jag inte sitter vid datorn men när man väl sitter här och känner för att blogga lite så är det bara tomt i huvudet... så det får väl bli allt för den här gången. Kanske får lite mer energi nu när vi har semester. Yeeeeeeay! :)


Tjingeling!


 

Ps... Dataladdare till bilen måste vara tidernas bästa uppfinning.


Dans, bröllop & sånt...

Det är mycket nu. Det är jobb, dans & bröllop! Inte vårt bröllop utan Michael & Angelas. Det går av stapeln på lördag. Wohooooo! Det ska bli riktigt kul.

Idag kom Erin från USA. Hon hade på Matthias önskan med sig en massa skittles. En liiiiten påse på 1,5 kilo. Jaiks. Tur att jag också älskar Skittles. :)

Imorgon är det sista jobbdagen innan bröllop och semester. Det ska bli så oerhört skönt med semester. Vi har ännu ingen koll på vad vi vill göra. Från början var vi inne på att ta en sista minuten resa men nu tror jag det lutar åt en roadtrip. Kanske småländska skogarna, Bornholm eller Gotland. Vem vet.. jag vill ha lugn.

Nej, nu ska jag sova.

Ciao!

RSS 2.0